SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Egyiptomi Gyűjtemény

Az Egyiptomi Gyűjtemény újrarendezett kiállítása 2013. december 13-ától látogatható

Antik Gyűjtemény

Az Antik Gyűjtemény ismeretterjesztő tevékenységének fő színtere a legutóbb 1997-ben megnyílt állandó kiállítás, mely öt teremben közel 1000 művet sorakoztat fel az ókor évezredeiből. A tárlat egyúttal "kézzel fogható" segítséget nyújt annak felfedezésére, mi kapcsolja össze, és mi választja el korunkat és a klasszikus ókort, az európai népek egyik alapvető közös hagyományát. A kiállítás felújítás miatt bizonytalan ideig NEM LÁTOGATHATÓ.

Régi Képtár

A Régi Képtár állandó kiállítása az elmúlt években gyökeresen átalakult. A német és osztrák iskolák új bemutatója nyitotta a sort, amit a németalföldi, holland és flamand festészet, majd a spanyol, a korai itáliai és az angol művészet kiállításainak megnyitása követett, majd az itáliai érett reneszánsz és barokk, illetve a francia festészet kiállításainak megnyitásával vált teljessé a Képtár bemutatása.

1800 utáni Gyűjtemény

A Szépművészeti Múzeum legkeresettebbek közé tartozó tíz francia alkotásának (például Monet, Boudin, Gauguin, Bonnard, Denis festményeinek) nemzetközi szerepeltetése alkalmat kínált arra, hogy az állandó kiállításról lekerülő képeket olyanokkal pótoljuk, amelyek korábban méltatlanul kevesebb szerepet kaphattak. A képek visszaérkezésével a 19. századi művészet kiállítása 2014. június 17-25. között átrendezés miatt zárva tart.