SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Egyiptomi Gyűjtemény

Az Egyiptomi Gyűjtemény újrarendezett kiállítása 2013. december 13-ától látogatható

Antik Gyűjtemény

Az Antik Gyűjtemény ismeretterjesztő tevékenységének fő színtere a legutóbb 1997-ben megnyílt állandó kiállítás, mely öt teremben közel 1000 művet sorakoztat fel az ókor évezredeiből. A tárlat egyúttal "kézzel fogható" segítséget nyújt annak felfedezésére, mi kapcsolja össze, és mi választja el korunkat és a klasszikus ókort, az európai népek egyik alapvető közös hagyományát. A kiállítás felújítás miatt bizonytalan ideig NEM LÁTOGATHATÓ.

Régi Képtár

A Régi Képtár állandó kiállítása az elmúlt években gyökeresen átalakult. A német és osztrák iskolák új bemutatója nyitotta a sort, amit a németalföldi, holland és flamand festészet, majd a spanyol, a korai itáliai és az angol művészet kiállításainak megnyitása követett, majd az itáliai érett reneszánsz és barokk, illetve a francia festészet kiállításainak megnyitásával vált teljessé a Képtár bemutatása.

1800 utáni Gyűjtemény

A korábbi, erős nemzetközi hangsúlyú rendezés után a 2014 júniusában nyíló 19. századi állandó tárlaton a kor nagy francia művészeinek alkotásai, többek közt a közönség által kedvelt impresszionista remekművek kerülnek ismét a középpontba (Gustave Courbet, Édouard Manet, Paul Gauguin, Claude Monet, Camille Pissarro, Auguste Rodin munkái): a kiállítás Delacroix-tól Puvis de Chavannes-ig, a romantikától a szimbolizmusig vezeti a látogatót.