En

Speciális igényű látogatók

A múzeum mindenkié! Tárlatvezetéseket és foglalkozásokat fogyatékossággal élő emberek és kísérőik számára is kínálunk. Az ingergazdag környezet igazi örömforrás. Speciális programjaink különleges élményt nyújtanak. 

Tárlatvezetést, foglalkozást az általános kínálat alapján igényelhet 
muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu címen,
de nyitottak vagyunk egyéni egyeztetésekre is.
Alkalmanként ingyenes programokat is hirdetünk,
ezekről ezen az oldalon értesülhet.

Vak és gyengénlátó emberek esetében a hagyományos vezetéstől csak annyiban térünk el, hogy alkalmazkodunk a látássérült látogatók speciális igényeihez, és a szokásosnál részletesebben és árnyaltabban írjuk le a bemutatott műveket.

Siket és nagyothalló látogatóink számára – együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével – előre meghirdetett programokat kínálunk, a tárlatvezetéseken jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk.

Mozgáskorlátozott látogatóink speciális igényei a kerekesszékek térigényéből és a lifthasználat szükségességéből adódnak. A fennakadások elkerülése végett érdemes a látogatás előtt egyeztetni velünk.

Értelmi fogyatékos személyek esetében arra kérjük a kísérőket, hogy közösen beszéljük meg az optimális foglalkozás hosszát és típusát. Általában három-négy műtárgyra fókuszáló interaktív, játékos foglalkozást kínálunk, amely során a látás mellett a szaglás és a tapintás is szerephez jut.

További fontos tudnivalók

A maximális létszám 34 fő, akiket két 17 fős csoportra osztva tudunk fogadni egy időpontban. Ha két csoport számára foglal tárlatvezetést, akkor az első csoport a kiválasztott időpontban fog elindulni, a második csoport számára pedig 15-20 perccel később veszi kezdetét a tárlatvezetés.

A 60 perces program díja iskolai csoportoknak 8000 Ft/17 fő, a 90/120 perces program díja 11 000/17 fő.

A program díja felnőtt csoportoknak 15 000 Ft/17 fő.

Csak azokat a regisztrációkat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adnak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Látogatásuk idején a csoportra az általános látogatói szabályok érvényesek, amelyek megtekinthetők a Múzeum előterében is. Kérjük, gondoskodjanak róla, hogy a szabályzatot a csoport minden tagja megismerje. Minden esetben a csoportvezetőt, szervezőt, kísérőt (valamint az eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk tagjai ismerjék és betartsák a látogatói szabályzatban foglaltakat.

Kisebb csoportok esetén megéri egy előre meghirdetett vezetéshez csatlakozni!

A vidékről vasúttal érkező iskola csoportok számára a kedvezményes utazáshoz szükséges, a MÁV által kért Fogadónyilatkozat megküldéséhez az adatokat egy külön online adatlapon kérjük megadni.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni a találkozási pontnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu címen, vagy a +36 30 221 7565 mobilszámon.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a foglalkozásoknál megadott regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.