En

Kézzelfogható művészet mindenkinek – Egymás kezében

Kézzelfogható Alapítvány - 2013. május 3-26.

 

Tapintható tárlatnak, konferenciának és interaktív alkotói programoknak ad otthont a Szépművészeti Múzeum a Kézzelfogható Alapítvánnyal közös szervezésben az Európai Esélyegyenlőségi Naphoz kapcsolódóan. A május 2-i megnyitót követően május 3-ától, péntektől látogatható speciális kiállítás szervezőinek célja, hogy a látássérült és vak emberek együtt váljanak a kiállítás közönségévé a látókkal, interaktív módon segítve egymás megértését és a kiállítás befogadását.

A tapintható kiállításon kortárs képzőművészek, iparművészek alkotásai, tematikus művei, látás-, hallássérült, valamint értelmi sérült alkotók művei láthatók, különös tekintettel az anyagok sokszínűségére és tapinthatóságára. A konferencián művészek, gyógypedagógusok és maguk a sérült alkotók tanácskoznak a fogyatékkal élők és a művészet kapcsolatáról. A rendezvény fővédnöke: Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociálpolitikáért felelős államtitkára.A kiállítást május 3-án a konferencia, május 4-én délelőtt pedig a különböző fogyatékossági csoportok interaktív foglalkozásai kísérik.

A tárlaton közel harminc látó és látássérült művész alkotását mutatja be a múzeum, mindenkitől egy művet kiállítva. A művek izgalmas anyaghasználatukkal, technikájukkal és formáikkal minden látogatónak gazdag élményt nyújtanak.

A tárlat különlegessége, hogy a látók a látássérültek vezetésével is kezükbe vehetik a képzőművészeti alkotásokat, így a látók bekötött szemmel, rábízva magukat a látássérült és vak tárlatvezetőkre egy egészen új megközelítéssel ismerhetik meg a műveket.

 

Kiállításaink közül ajánljuk