En

ÚJ IDŐPONTBAN – Kézzel fogható örökkévalóság

Online jegyvásárlás

Ízek színek képmások

ÚJ IDŐPONTBAN – Kézzel fogható örökkévalóság

2020. október 09.

16:30 - 19:00

Helyszín: Ókori Egyiptom kiállítás

Az ókori Egyiptomból ránk maradt tárgyak szépsége nemcsak a megmunkálásuknak, hanem sokszor az alapanyaguknak is köszönhető. A foglalkozás során megismerjük az ókori egyiptomi szobrászok által használt kőzeteket és beszélünk arról, hogy bizonyos tárgyakat miért ezekből az anyagokból készítettek. A résztvevők megismerkednek az ókori egyiptomi kultúra modern ékszerekre gyakorolt hatásával, és megmutatjuk, hogyan lehet megkülönböztetni az eredetit a hamisítványtól. A program során a résztvevők különböző kőzeteket és drágaköveket is kézbe vehetnek. A foglalkozáson Dembitzné Szalóki Magdolna igazságügyi ékszer- és drágakőszakértő segíti munkánkat.

Ízek, színek, képmások – Érzékletes utazás a Nílus völgyében

Művészeti műhely

A négyalkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más szervünkkel érzékeljük az ókori Egyiptom több ezer éves kultúráját és tárgyait. Az alkalmak elején ókori tárgyakon keresztül közelítjük meg témánkat, a kiállításban beszélgetve, a foglalkozás további részében pedig kézzel fogható közelségbe hozzuk az ókori kultúrát, amelyet így nemcsak könnyebben megértünk, hanem kicsit fel is élesztünk évezredes álmából.

Létszám Részvételi díj

(tartalmazza a belépődíjat)

Időtartam
10 fő Alkalmi díj: 7000 Ft 120–150 perc

FONTOS
Mivel a programra a tavasszal tervezett időpontnak megfelelően 16.30-tól, a múzeum jelenlegi nyitvatartási idején kívül kerül sor, ezért belépésre a Dózsa György út 41. szám alatti szolgálati bejáraton lesz lehetőség.

További programok:

Előre meghirdetett vezetés

Ezerarcú antikvitás

Helyszín: Klasszikus ókor kiállítás

Előre meghirdetett vezetés

Dürer kora

Helyszín: Földszint, Michelangelo-terem

A Szépművészeti Múzeum kiállításai tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!