En

Rendhagyó tárlatvezetés az időszaki fotókiállításban

Online jegyvásárlás

Rendhagyó tárlatvezetés az időszaki fotókiállításban

Tárlatvezetés
3. emelet
2024. május 15.

16:15 - 17:15

Időtartam: 60 perc
Maximális létszám: 20 fő
Programdíj: 7300 Ft

Ismerje meg a leghíresebb, Amerikába vándorolt magyar fotóművészek alkotásait rendhagyó tárlatvezetéssel!

Május 8-án és június 12-én Baki Péter a kiállítás kurátora tartja a rendhagyó tárlatvezetést.
Május 15-én Korniss Péter, május 22-én Martin Wanda, május 29-én és június 26-án Tombor Zoltán, június 19-én pedig Csizik Balázs, képzőművész kalauzolja a látogatókat. 

A kiállítás az Amerikai Egyesült Államokba kivándorolt magyar származású fotográfusok, többek között André Kertész, Moholy-Nagy László, Martin Munkácsi vagy Robert Capa munkáit mutatja be. A Virginia Museum of Fine Artsszal együttműködésben megvalósuló nagyszabású tárlat a történészek által rövid 20. századnak nevezett, az első világháború kezdetétől a Szovjetunió összeomlásának kezdetéig tartó időszakban, Amerikában otthont találó magyar fotóművészek munkásságából ad átfogó válogatást. A magyar emigránsok rendkívül nagy hatással voltak a 20. század fotóművészetére, a legtöbbjük munkásságában mélyen gyökerezik a modernizmus, a szürrealizmus és az absztrakció. Az Amerikában dolgozó tehetséges és elismert magyar fotográfusok száma önmagában is figyelemre méltó volt, így nem meglepő, hogy 1937-re általános véleménnyé vált: „A legjobb fotográfusok, úgy tűnik, mind Magyarországon születnek.”

LÁTOGATÁSI INFORMÁCIÓK

Kérjük, hogy a tárlatvezetés kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg a Szépművészeti Múzeumba.

A tárlatvezető a 3. emeleten lévő új időszaki kiállítótérben a bejárat közelében várja a résztvevőket, a vezetés a meghirdetett időpontban pontosan elkezdődik. A 3. emeletre vezető lépcsőház a földszinti csarnokon áthaladva hátul a bal oldalon nyílik, a feljutáshoz a lift is igénybe vehető.

A tárlatvezetéseink tourguide készülékekkel zajlanak, az ehhez szükséges vevőt és fejhallgatót 3. emeleti kiállítótér előterében tudják átvenni. A fejhallgatókat minden használat után fertőtlenítjük. Ha Ön a saját fülhallgatóját szeretné használni, kérjük, jelezze kollégáinknak.

Figyelem! Az időszaki kiállítást önállóan csak a tárlatvezetés előtt tudja megtekinteni, erre a tárlatvezetés végén a múzeum zárása miatt már nem lesz lehetősége. Amennyiben a program váltott jegyével korábban megy be a kiállításba, kérjük, legkésőbb 16:00-16:15 között legyen kedves a kiállítás előterében felvenni a tourguide eszközöket.

Jegyek korlátozott számban a helyszínen is elérhetők. A jegyekkel aznap a nyitvatartó állandó tárlatok is látogathatók.

Kérjük, hogy tájékozódjon előre a látogatási szabályokról a múzeum honlapján: https://www.szepmuveszeti.hu/latogatasi-informaciok/

Tovább olvasom

További programok:

Fotóművészek közelről

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Fotóművészek közelről

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Remekművek remek válogatásban

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Jóga Jordán Adéllal

Fiatalok és felnőttek   |   50 fő

Igaz vagy hamis?

Fiatalok és felnőttek   |   25 fő