En

Grafikai műhelytitkok: Rétegződések

Jegyvásárlás

Grafikai műhelytitkok: Rétegződések

Szakkör
Szépművészeti Múzeum
2024. szeptember 10.

16:30 - 19:00

Maximális létszám: 15 fő
Programdíj: 8500 Ft/ alkalom vagy 20 000 Ft/ három alkalom
A Grafikai Gyűjtemény kulisszatitkai, alkotások megismerése művészettörténeti és technikatörténeti kontextusban, workshop és alkotás grafikusművésszel!

A Folyt.köv. – Sorozatok, variációk, ismétlődő mintázatok a 16. és a 20. század grafikai művészetében című kiállításunkhoz kapcsolódó utolsó Grafikai műhelyen a szitanyomás sajátosságait vizsgáljuk meg. A modern grafikai eljárásokat megismerve különbséget teszünk művészi és reklámgrafikák között, művészettörténeti szempontból áttekintjük a grafikai eljárások történetének átalakulását. Kaspar Thomas Lenk, Max Bill, Imi Knoebel és Vera Molnar alkotásain keresztül derül fény a szitanyomat készítésének módjára. A foglalkozást műhelymunkával zárjuk: a szitanyomással kísérletezve készítjük el nyomatunkat. 

A háromalkalmas műhelysorozatot azoknak ajánljuk, akik izgalmas grafikai eljárásokkal szeretnének megismerkedni. Az egyes alkalmakon különböző technikákat próbálunk ki: linómetszést, rézkarcot vagy szitanyomást.

A foglalkozások rövid művészettörténeti bevezetővel indulnak mely során a Folyt.köv.
– Sorozatok, variációk, ismétlődő mintázatok a 16. és a 20. század grafikai művészetében
 című kiállításon bemutatott alkotások között csemegézünk, majd megismerjük az egyes grafikai eljárásokat. A program második felében elsajátítjuk a technikát: kipróbáljuk a grafikai eszközöket, nyomódúcot készítünk, majd elkészítjük saját művészi nyomatunkat.

Jöjjön el mind a három alkalomra és váltsa meg bérletét 25 500 Ft helyett 20 000 Ft-ért! 

 

Bérletvásárlás ITT

Tovább olvasom

További programok:

Fotóművészek közelről

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Fotóművészek közelről

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Remekművek remek válogatásban

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Jóga Jordán Adéllal

Fiatalok és felnőttek   |   50 fő