En

Speciális igényű látogatóknak

Tárlatvezetés
Szépművészeti Múzeum
Időtartam: 60 perc
Maximális létszám: 15 fő
Programdíj: 15 000 Ft/csoport

A múzeum mindenkié! Tárlatvezetéseket és foglalkozásokat fogyatékossággal élő emberek és kísérőik számára is kínálunk. Az ingergazdag környezet igazi örömforrás. Speciális programjaink különleges élményt nyújtanak. 

Tárlatvezetést, foglalkozást az általános kínálat alapján igényelhet 
muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu címen,
de nyitottak vagyunk egyéni egyeztetésekre is.
Alkalmanként ingyenes programokat is hirdetünk,
ezekről ezen az oldalon értesülhet.

Vak és gyengénlátó emberek esetében a hagyományos vezetéstől csak annyiban térünk el, hogy alkalmazkodunk a látássérült látogatók speciális igényeihez, és a szokásosnál részletesebben és árnyaltabban írjuk le a bemutatott műveket.

Siket és nagyothalló látogatóink számára – együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével – előre meghirdetett programokat kínálunk, a tárlatvezetéseken jelnyelvi tolmácsolást biztosítunk.

Mozgáskorlátozott látogatóink speciális igényei a kerekesszékek térigényéből és a lifthasználat szükségességéből adódnak. A fennakadások elkerülése végett érdemes a látogatás előtt egyeztetni velünk.

Értelmi fogyatékos személyek esetében arra kérjük a kísérőket, hogy közösen beszéljük meg az optimális foglalkozás hosszát és típusát. Általában három-négy műtárgyra fókuszáló interaktív, játékos foglalkozást kínálunk, amely során a látás mellett a szaglás és a tapintás is szerephez jut.

Tovább olvasom

További programok:

Remekművek remek válogatásban

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő
Interaktív foglalkozás
Kezet rá!

Kezet rá!

Tárlatvezetés
Remekművek

Az Egyiptomi Gyűjtemény remekművei

Fiatalok és felnőttek   |   18 fő

Szia, Szépmű!

4-6 évesek   |   10 fő