A négyalkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más szervünkkel érzékeljük az ókori Egyiptom több mint négyezer éves kultúráját és tárgyait. A programot a kiállítás felfedezésével kezdjük, majd a műhelyben folytatjuk. Az alkotás során a témánkat tapintható, ízlelhető közelségbe hozzuk. Így nemcsak könnyebben megértjük ezt a kultúrát, hanem kicsit fel is ébresztjük évezredes álmából.
Az ókori Egyiptomban súlyos bűnnek számított, ha nem adott ételt az éhezőknek az, aki megtehette. Ahhoz, hogy elkerüljük ezt a bűnt, megfőzzük, kisütjük és megosztjuk ételeinket. A kiállítás tárgyainak segítségével bepillantunk az egyiptomi lakomák és az isteneknek szánt áldozati ételek világába, és felfedezzük a mindennapok étkezési szokásait. A foglalkozás lezárásaként elkészítjük és elfogyasztjuk az ókori receptek alapján készült egyiptomi ételeinket Gannoruwa Réka egyiptológusnak, a NEGURA főzőiskola vezetőjének a segítségével.