En

ÚJ IDŐPONTBAN – Áttetszőből vibráló színes

Online jegyvásárlás

Ízek színek képmások

ÚJ IDŐPONTBAN – Áttetszőből vibráló színes

2020. szeptember 11.

16:30 - 19:00

Helyszín: Ókori Egyiptom kiállítás

A Thotmeszek, Ramszeszek korának előkelői finoman szőtt, szinte áttetsző ruhákat viseltek. A többnyire egyszínű öltözékükhöz bokáikon és csuklóikon élénk színű, többsoros ékszereket viseltek. A kiállítás tárgyainak készíttetői nemesemberek voltak, de vajon mit viseltek a kevésbé gazdagok, és mit vettek fel, ha isteneik elé járultak vagy gyászoltak? A tárgyaktól inspirálva a résztvevők a foglalkozáson elkészíthetik egyedi stílusú textilékszereiket, amelyek az ókori visszafogottságot vibráló afrikai színekkel és mintákkal ötvözik. A textilékszerek elkészítésében az Afrikai Szabóság szakértelme és izgalmas textilvilága segíti munkánkat.

Ízek, színek, képmások – Érzékletes utazás a Nílus völgyében

Művészeti műhely

A négyalkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más szervünkkel érzékeljük az ókori Egyiptom több ezer éves kultúráját és tárgyait. Az alkalmak elején ókori tárgyakon keresztül közelítjük meg témánkat, a kiállításban beszélgetve, a foglalkozás további részében pedig kézzel fogható közelségbe hozzuk az ókori kultúrát, amelyet így nemcsak könnyebben megértünk, hanem kicsit fel is élesztünk évezredes álmából.

Létszám Részvételi díj

(tartalmazza a belépődíjat)

Időtartam
10 fő Alkalmi díj: 7000 Ft 120–150 perc

FONTOS
Mivel a programra a tavasszal tervezett időpontnak megfelelően 16.30-tól, a múzeum jelenlegi nyitvatartási idején kívül kerül sor, ezért belépésre a Dózsa György út 41. szám alatti szolgálati bejáraton lesz lehetőség.

További programok:

Előre meghirdetett vezetés

Ezerarcú antikvitás

Helyszín: Klasszikus ókor kiállítás

Előre meghirdetett vezetés

Dürer kora

Helyszín: Földszint, Michelangelo-terem

A Szépművészeti Múzeum kiállításai tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!