En

INFORMÁCIÓK

EL GRECO

2022. OKTÓBER 28- 2023. FEBRUÁR 19.

Jegyvásárlás – Díjtalan belépők
Belépés az épületbe

Hétvégi hosszabb nyitvatartás:
2023. január 21-től az El Greco kiállítás hétvégenként, szombaton és vasárnap reggel 9 órától látogatható, zárás a szokott időben.
(Többi tárlatunk 10 órától tekinthető meg.)

A múzeum nyitvatartása>>


JEGYVÁSÁRLÁS

Biztonsági okokból a kiállításra az óránkénti idősávokba kiadható jegyek száma korlátozott. Amennyiben az online vásárolható jegyek elfogynak, pénztárunk kb. 150-200 belépőt adhat még ki óránként.

A jegyeken szereplő egyórás idősáv (a ligetplusz.hu oldalon az idősáv kezdő időpontja szerepel) a látogatók napon belüli egyenletes eloszlását szolgálja, nem garantálja a kiállításra való belépés időpontját, és nem korlátozza a látogatás időtartamát, továbbá nem tartalmaz tárlatvezetést. A belépővel az aznap nyitvatartó egyéb tárlatok is látogathatók.

Személyesen:
Helyszíni pénztárainkban: A pénztárhoz hétvégén egész nap hosszabb sorban állásra lehet számítani az épület előtt. A pénztár az épület zárása előtt 1 órával korábban zár. Az utolsó órában a jegyek a hivatalos zárási időpont előtt is elfogyhatnak. Óránként kb. 150-180 jegy érhető el.
Jegyértékesítő irodákban:  az Eventim hálózat partnereinél, irodák címei itt kereshetők

Online – elővételben, a szabad helyek függvényében:
– jegymester.hu: régi partnerünknél teljes árú és 50%-os kedvezményes belépők vásárolhatók regisztrált felhasználóként, és egyszeri jegycsere lehetőséggel. Visszaváltás nem lehetséges. Partnerünk tételenként 399 Ft E-díjat számol fel a rendszer használatáért.
– ligetplusz.hu: szűkített kontingensben teljes árú és 50%-os kedvezményes belépők, illetve programra szóló (kiegészítő) jegyek vásárolhatók, E-díj és regisztráció nélkül (vagy regisztráció esetén extra kedvezménnyel). Jegycserére és visszaváltásra nincs lehetőség. Ha ezen a felületen vásárolja meg jegyét és gépkocsival érkezve a Városligetben létesült mélygarázst (Múzeum Mélygarázs) veszi igénybe, parkolása az első két órában ingyenes. Ehhez a parkolójegyet a Múzeum információs pultjánál kezelik.

Az előre váltott jegyekkel érkezőket is szakaszosan tudjuk beengedni a nyitástól az előcsarnok, illetve később a ruhatár befogadóképességére tekintettel, ezért kérjük, hogy jeggyel érkezve is számítsanak várakozásra a nyitás utáni 30-40 percben, esetenként később is. Kérjük szíves megértésüket és türelmüket.

A kiállításra a szokásos kedvezmények érvényesek.
Teljes árú belépő: 4400 Ft
Audio guide: 1100 Ft

A csoportos látogatásról bővebben itt olvashantak.
A kiállításra már nem tudunk tárlatvezetési igényeket fogadni.
A két utolsó hétvégén (február 11-12. és 18-19.) 30 főnél nagyobb csoportok számára is csak elővételes jegy
birtokában tudjuk a belépést egy adott időpontban biztosítani.

DÍJTALAN BELÉPŐK IGÉNYLÉSE 

A Szépművészeti Múzeumban évek óta alkalmazott gyakorlat szerint a díjtalan belépők kizárólag a helyszínen, a látogatás megkezdésekor igényelhetők, a jogosultság megfelelő és egyidejű igazolásával a pénztárakban, valamennyi díjtalan belépést érvényesíteni kívánó látogató számára egységes protokoll szerint. Időpontfoglalásra nincs lehetőség.

Ha a díjtalan belépőt igénylő látogatók elővételes jeggyel rendelkezők társaságában érkeznek (1 fizetős jegy mellé legfeljebb +2 díjtalan jegyet igénylő személy), számukra biztosítjuk, hogy együtt léphessenek be az épületbe , és az elővételes jegy bemutatásával belépőjüket a bejárattól jobbra eső kiemelt pénztárnál kérhetik ki az adott órás sáv helyszíni jegykontingenséből. 

BELÉPÉS AZ ÉPÜLETBE

Bal szélső kapunál:
– a pénztárhoz várakozók (bármely kiállításra)
– bármilyen jogcímen díjtalan belépőt igénylők, kizárólag érkezési sorrendben (kivéve, ha elővételes jeggyel rendelkező társaságában érkeznek)

Külön kapunál:
időpontra érvényes jeggyel érkezők – a jegyet kinyomtatva vagy telefonon kérjük már a bejáratnál is bemutatni,
– a múzeum Baráti Körének tagjai (tagsági kártya felmutatásával),
lefoglalt tárlatvezetésre érkező csoportok
– előre regisztrált csoportok,
– a még időpontra nem érvényesített ajándék- és partner jegyekkel érkezők – Felhívjuk figyelmüket, hogy csak korlátozottan, esetleg csak későbbi belépésre tudjuk elvégezni az érvényesítést a helyszínen. Ezért javasoljuk, hogy az ajándék- és partnerjegyeket előre érvényesítsék ide kattintva a még szabad időpontokból választva.

Az időpontra szóló jegyek közvetlenül belépésre szolgálnak, azokkal rögtön a mélyföldszinti ruhatárhoz vagy a kiállításhoz lehet menni.

A kiállítás bejáratánál telefonos kódleolvasással ellenőrzik az online jegyek érvényességét, melyeket kinyomtatva és telefonon bemutatva is elfogadunk. A kiállítótérbe a belépést érkezési sorrendben biztosítjuk.

LÁTOGATÁSI SZABÁLYOK

Látogatás előtt, kérjük, olvassa el a Látogatói szabályokat.

FONTOS!
Biztonsági okokból a ruhatár használata ingyenes és a következő esetekben kötelező:
Kérjük, szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, esernyőjét és 30 cm (hosszú) x 25 cm (magas) x 15 cm (széles) méretnél nagyobb táskáját. A megjelölt méret a táska teljes méretére, azaz viselés közbeni kiterjedésére vonatkozik, ezért a helyszínen kihelyezett méretsablonba a fülénél fogva lehet belepróbálni a táskát, nem elfordítva vagy összenyomva. Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű hátitáskákat csak elöl viselve lehet bevinni.
Ha személyes tárgyait, értékeit magával vinné a kiállítótérbe, ehhez kisméretű válltáska díjtalanul kölcsönözhető a fogasos ruhatár igénybevétele esetén.

A kiállítótér klimatizált, a hőmérséklet 20 °C körüli.

Kiállításaink közül ajánljuk