En

Látogatási szabályok

Tisztelt Látogatóink!

Kérjük, hogy a múzeum látogatása során tartsák be az alábbi szabályokat.

MŰTÁRGYVÉDELEM: A műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. Kérjük, legfeljebb 30 cm-re közelítsen hozzájuk, és ne érintse, ne fogja meg még a kőtárgyakat sem.

RUHATÁR: A ruhatár használata ingyenes és a következő esetekben kötelező. Kérjük, hogy szíveskedjen a ruhatárban hagyni csomagját, bármilyen méretű hátizsákját, esernyőjét és 30×40×20 cm-nél nagyobb méretű táskáját! Háton semmilyen méretű táska nem viselhető, a kis méretű női hátitáskákat csak elől viselve vagy kézben lehet bevinni. Karon átvetett, vagy felöltött, de nedves kabátban, illetve télikabátban a kiállítások nem látogathatóak. A kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve vakvezető kutyát), gyermekjátékot, szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műalkotások állapotát veszélyezteti. (Amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető kizárólag egy darab, táskában tartott max. 0,5 literes palackban, de fogyasztása csak kiállítótéren kívül engedélyezett.)
Élő állatot, kerékpárt, rollert nem tudunk elhelyezni. Táskák és kiskabátok elhelyezésére ruhatári szekrények is rendelkezésre állnak, melyek használata díjtalan, azonban 100 Ft-os érme szükséges hozzájuk.
Látogatónként 2 db, 40x50x80 cm méretet meg nem haladó csomagot tudunk fogadni. Ha személyes tárgyait, értékeit magával vinné a kiállítótérbe, ehhez kis méretű válltáska díjtalanul kölcsönözhető a fogasos ruhatár igénybe vétele esetén. 

FÉNYKÉPEZÉS, VIDEÓZÁS: Fénykép és videofelvétel készítése kizárólag az állandó kiállításokban lehetséges (ha nincs másképp jelölve). Fénykép bármely belépőjegy birtokában készíthető, a videózás csak a pénztárban váltott videojeggyel engedélyezett. Vaku-, illetve fényképállvány, továbbá mobilkészülékekhez szelfibot és stabilizátor használata tilos. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az időszaki kiállításokban felvétel készítése semmilyen eszközzel nem megengedett.

TÁRLATVEZETÉS: Kiállításainkon kizárólag a Múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

MOBILTELEFON: Kérjük, a kiállítóterekben ne zavarja a többi látogatót hangos beszéddel, mobiltelefonját halkítsa le és ne használja beszélgetésre.

LÁTOGATÁS KISGYERMEKKEL: Az intézmény örömmel fogadja kiskorú látogatóit, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból a következő szabályok betartása elengedhetetlen. Két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elől rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe bevinni. A babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható. Bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető. Igény esetén babakocsi kölcsönözhető legfeljebb 15 kg súlyú kisgyerek számára.

DOHÁNYZÁS: A Múzeum egész területén tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni csak főbejárat előtti rácson kívül lehetséges.

AKADÁLYMENTESSÉG: Rászorulók a főbejáratot a főlépcső jobb oldalában lévő külső lifttel közelíthetik meg, melyet látogatóink  önállóan használhatnak. Az épületen belül külön lift üzemel a -1. és 0. szint, valamint a 0-3. szintek között. A 2. szinten lévő kiállítótérhez a 3. szintről egy lépcsősor vezet le, itt átmenetileg kerekesszékes látogatóink nem tudnak közlekedni.

ZÁRÁSI REND: A kiállítások zárása az épület zárása előtt (rendes nyitvatartás mellett 17.30-kor) kezdődik a 3. szinten, és innen halad a főbejárat felé. Kérjük, hogy szíveskedjen elhagyni az adott területet a zárást végző kollégák megjelenésekor, és legkésőbb az épület zárása előtt 10 perccel (rendes nyitvatartás mellett 17.50-ig) keresse fel a ruhatárat, ha szükséges. Az épületet rendes nyitvatartás mellett 18 óráig kérjük elhagyni.

CSOPORTOS ÉS CSALÁDI LÁTOGATÁS: A csoportvezetőt, kísérő tanárt, illetve szülőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terhel a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

Amennyiben nem ért egyet a látogatói szabályokkal, belépőjegyét a kezelés előtt, a vásárláskor kapott nyugta birtokában visszaválthatja a pénztárban az adott napon a pénztár zárásáig.

KÖSZÖNJÜK, HOGY EGYÜTTMŰKÖDIK VELÜNK ÉRTÉKEINK MEGŐRZÉSÉBEN!

Kiállításaink közül ajánljuk