En

DÍJTALAN BELÉPŐT IGÉNYLŐK BELÉPTETÉSI PROTOKOLLJA

A Szépművészeti Múzeumban évek óta alkalmazott gyakorlat szerint a díjtalan belépők kizárólag a helyszínen, a látogatás megkezdésekor igényelhetők, a jogosultság megfelelő és egyidejű igazolásával. A helyszíni jegyváltás ezen kedvezmény érvényesítésének, illetve a jogosultság ellenőrzésének intézményi szinten egységes a protokollja, amelynek részeként valamennyi, díjtalan belépést érvényesíteni kívánó látogatót ugyanazokkal a feltételekkel léptetünk be az épületbe.

A hatályos látogatási rendben az időpontfoglalás a fizető múzeumlátogatóknak biztosított többletszolgáltatás, amely egyéb kedvezményekkel nem vonható össze a méltányos és kiegyensúlyozott kedvezményrendszer fenntartása érdekében.
A díjtalan belépés esetén egy módon biztosítható az időpontfoglalás: ha a díjtalan belépőt igénylő látogatók elővételes jeggyel rendelkezők társaságában érkeznek, mert ez esetben velük együtt léphetnek be az épületbe és a kiállításra.

Természetesen annak sincs akadálya, hogy az egyébként díjtalan belépőre jogosult látogatók is kifizessék a belépőjegy árát, és ezáltal ők is élvezzék az idősávos belépés kényelmét – mint a belépődíj megfizetéséért járó többletszolgáltatás előnyét.

Kiállításaink közül ajánljuk