En

Tárlatvezetések

Ismerje meg a kiállításainkat különböző nézőpontokból, interaktív módon tárlatvezetőink segítségével.

Tárlatvezetések

Rendeljen tárlatvezetést állandó kiállításaink valamelyikébe, vagy csatlakozzon egy garantált vezetéshez!

A Szépművészeti Múzeum gyűjteményét a legjobb tárlatvezetésen megtekinteni. Magáncsoportoknak tartott tárlatvezetéseink mellett ezért garantált tárlatvezetésekkel várjuk azokat a látogatóinkat is tárlatvezetésekkel várjuk, akik csütörtökön, szombaton és vasárnap szeretnék megtekinteni szűk körben a Régi Képtár remekműveit.

1. Garantált vezetés

Csatlakozzon a helyszínen váltott kiegészítő jeggyel garantált vezetéseinkhez csütörtökön és hétvégén. Az érdeklődők három téma közül választhatnak.

1. Remekművek remek válogatásban

Az egyórás Remekművek-tárlatvezetésen az érdeklődők a gótika, a reneszánsz és a barokk művészet emlékeinek bemutatása során nagy ívű időrendi áttekintést kapnak az európai festészet történetéről.

A három évig tartó felújítást követően újranyitott Szépművészeti Múzeum Régi Képtára új koncepcióban mutatja be az európai művészetet 1250 és 1600 között. A majd 400 műtárgy között túlnyomó többségben vannak a festmények, a bemutatott anyagot azonban számos más művészeti ág alkotása: szobrok, metszetek, kerámiatárgyak és ötvösművek gazdagítják. A különböző iskolák, korok és műfajok olyan festőóriások művein bontakoznak ki, mint Raffaello, Correggio, El Greco, Memling, Bruegel, Cranach, Van Dyck, Frans Hals vagy Bellotto.

Következő időpontok

2. Sólyomszem és áspiskígyó

A vezetés során a látogatók bepillantást nyernek az ókori Egyiptom különleges kultúrájába. A kiállítás tárgyain keresztül megismerkednek néhány emblematikus egyiptomi istennel, az istenekkel szoros kapcsolatot tartó fáraóval, az egyiptomi mágikus elképzelésekkel és túlvilághittel. Egyórás vezetésünk alatt beszélgetve sétálunk végig a kiállításon és közösen fedezzük fel a több ezer éves tárgyak történetét.

Következő időpontok:szeptember 14.szeptember 21.

3. Hetven év után – épületséta

Hetven év után újra megtekinthető a helyreállított Román Csarnok, amely nem ok nélkül a legdíszesebb tere a Szépművészeti Múzeumnak. De miért nevezték így el? Hogy hívják a többi csarnokot? Mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról? Mennyire időszerű ma a Márványcsarnok falába vésett felirat: „Ars Longa, Vita Brevis”?

Következő időpontok: szeptember 21.október 19.

4. Művészet és mítosz a klasszikus ókorban

A klasszikus ókort bemutató kiállításon látogatóink megismerkedhetnek a görög művészet történetének nagy korszakaival. Tárlatvezetőink bemutatják a római hódítás előtti Itália kulturális sokszínűségét, az egymásra kölcsönösen hatást gyakorló italikus, görög és etruszk művészetet. A látogatók képet kapnak a számtalan népet és kultúrát politikai egységbe fogó Római Birodalom művészetéről is, amely a későbbi korszakok számára mintaadó művészeti hagyománnyá vált. A mítoszok és a kiállításon középpontba helyezett istenek történetei pedig bemutatják, hogyan gondolkodtak az ókoriak a világról és hogy a mi életünkben is a mai napig jelen vannak azok az erők, amelyek működését egykoron isteni eredetűnek képzelték.

Következő időpontok: szeptember 11., szeptember 25., október 9., október 16., november 6.

 

Maximális létszám Kiegészítő jegy díja Belépődíj Időtartam
30 fő 1000,-Ft Pontos válasz itt. 60′

Jegyek elérhetők a helyszínen!

2.Tárlatvezetés megrendelésre

Megrendelem

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó és tematikus túrákat. Tárlatvezetéseinken nem az adatok halmozása a célunk. Arra ösztönözzük a látogatóinkat, hogy önálló véleményt alkossanak, közvetlen kapcsolatba kerüljenek a műalkotásokkal és számukra releváns témákkal szembesüljenek a kiállítótérben. Az ismereteket szórakoztató módon adjuk át, miközben a tágabb kultúr- és művészettörténeti összefüggésekre is rámutatunk.

Csak azokat a regisztrációkat áll módunkban figyelembe venni, amelyek legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően kerülnek leadásra. A kitöltést követő két munkanapon belül értesítik munkatársaink a regisztrálót a foglalásának rögzítéséről.

Maximális létszám Tárlatvezetési díj Belépődíj Időtartam
30 fő Magyar nyelven: 10.000,-Ft

Idegen nyelven: 16.000,-Ft

Pontos válasz itt. 60′

A bejelentkezés csak e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok a mérvadóak, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Az egyórás vezetések 10.30 és 16.30 között igényelhetőek.

Érkezés: Kérjük, hogy a tárlatvezetés / foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. Kérjük, hogy a földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban. A tárlatvezetés korábbi időpontban történő megkezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket.

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az Információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Lemondás: Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

Látogatásuk idején a csoportra az általános látogatói szabályok érvényes, amely megtekinthető a Múzeum előterében is. Kérjük, gondoskodjon róla, hogy a szabályzatot a csoport minden tagja megismerje. Minden esetben a csoportvezetőt, szervezőt, kísérőt (valamint eseti külön engedéllyel rendelkező külső tárlatvezetőt) terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk tagjai ismerjék és betartsák a látogatói szabályzatban foglaltakat.

 

 

 

 

További programok: