En

Előre meghirdetett vezetések

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak, csatlakozzon előre meghirdetett vezetéseink egyikéhez!

Előre meghirdetett vezetések

Várjuk azokat a látogatóinkat is, akik előre meghirdetett időpontokban szeretnék megtekinteni szűk körben Szépművészeti Múzeum remekműveit. Az egyórás tárlatvezetéseken az alábbi témák közül választhatnak:

Dürer kora

A tárlatvezetés során a látogatók megismerhetik a korszak legjelentősebb német művészeinek munkáit, a rajzok változatos technikáit, funkcióit és azt a szövevényes gyűjteménytörténeti utat, amelyet a lapok a jelenlegi őrzési helyükre érkezésükig bejártak.

Ezerarcú antikvitás

Az egyórás séta keretében tárlatvezetőink az évszázadokon és kontinenseken átívelő ókori világ egységét és sokszínűségét mutatják be. A görög vázaképek vagy éppen a római portrészobrok közös tanulmányozása élményszerű felismerésekhez vezet – a tárgyak beszélni kezdenek, és az ókori kultúrák tanulmányozása egyben saját kultúránk, saját életünk tanulmányozása lesz.

Az európai művészet remekművei

Az egyórás Remekművek-tárlatvezetésen az érdeklődők a gótika, a reneszánsz és a barokk művészet emlékeinek bemutatása során nagy ívű időrendi áttekintést kapnak az európai festészet történetéről. A különböző iskolák, korok és műfajok olyan festőóriások művein bontakoznak ki, mint például Raffaello, Correggio, El Greco, Memling, Bruegel, Cranach, Van Dyck, Frans Hals vagy Bellotto.

Az európai szobrászat remekművei

A tárlatvezetés a stíluskorszakok mellett betekintést nyújt a legkülönbözőbb szobrászati technikák titkaiba. Útba ejtünk olyan különleges műtárgyakat, mint a gyűjtemény egyetlen, épségben megőrzött szárnyas oltára, a fizika törvényeivel dacoló, több száz éves viaszból készült Madonna, és az okkult tudományokért rajongó Franz Xaver Messerschmidt rejtélyes arcábrázolásai.

A magyarországi művészet remekművei

Tárlatvezetésünket a kiállítás lenyűgözően gazdag tárgyanyaga teszi különlegessé. Megismerkedünk a nagy mesterek, köztük Mányoki Ádám, Bogdány Jakab, Dorffmaister István, Franz Anton Maulbertsch munkásságával és végigkövetjük több mint kétszáz év magyarországi festészetének és szobrászatának műfaji és stílusváltozásait. A műalkotásokat történeti, kultúrtörténeti és művészetföldrajzi összefüggésbe helyezzük.

Maximális létszám Kiegészítő jegy ára Belépődíj Időtartam
15 fő 1000,-Ft Pontos válasz itt. 60′

Jegyek elérhetők a Jegymesteren és a helyszínen!

Vigyázzunk egymásra! Kérjük a tárlatvezetés részvevőit, hogy maszkkal vagy sállal takarják el arcukat.  Tárlatvezetőink a vezetés alatt arcpajzsot viselnek.

További programok: