En

Előre meghirdetett vezetések

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak, csatlakozzon előre meghirdetett vezetéseink egyikéhez!

Előre meghirdetett vezetések

Várjuk azokat a látogatóinkat is, akik előre meghirdetett időpontokban szeretnék megtekinteni szűk körben Szépművészeti Múzeum remekműveit. Az egyórás tárlatvezetéseken az alábbi témák közül választhatnak:

Dürer kora

A tárlatvezetés során a látogatók megismerhetik a korszak legjelentősebb német művészeinek munkáit, a rajzok változatos technikáit, funkcióit és azt a szövevényes gyűjteménytörténeti utat, amelyet a lapok a jelenlegi őrzési helyükre érkezésükig bejártak.

Csarnokaink

Hetven év után újra látható a helyreállított Román Csarnok, amely a Szépművészeti Múzeum legdíszesebb tere. De miért nevezték el így? Hogy hívják a többi csarnokot? Mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról? Mennyire időszerű ma a Márványcsarnok falába vésett felirat: „Ars Longa, Vita Brevis”?

Ezerarcú antikvitás

Az egyórás séta keretében tárlatvezetőink az évszázadokon és kontinenseken átívelő ókori világ egységét és sokszínűségét mutatják be. A görög vázaképek vagy éppen a római portrészobrok közös tanulmányozása élményszerű felismerésekhez vezet – a tárgyak beszélni kezdenek, és az ókori kultúrák tanulmányozása egyben saját kultúránk, saját életünk tanulmányozása lesz.

Korszakok a múzeumban

A 60 perces tárlatvezetés során a látogatókkal egy-egy témát járunk körül: bemutatjuk az ókori egyiptomiak hétköznapjait, írását, isteneit, uralkodóit és túlvilági elképzeléseit.

Maximális létszám Kiegészítő jegy ára Belépődíj Időtartam
15 fő 1000,-Ft Pontos válasz itt. 60′

Jegyek elérhetők a Jegymesteren és a helyszínen!

A tárlatvezetéseken résztvevők számára maszk viselése kötelező. Tárlatvezetőink a vezetés alatt arcpajzsot viselnek.

További programok: