En

Múzeum Flow | Frida

Online jegyvásárlás

Múzeum Flow | Frida

2021. szeptember 16.

19:00 - 20:00

Helyszín: ONLINE - ZOOM

Érdekel Frida Kahlónak, a 20. század talán legmeghatározóbb női alkotójának művészete?
Csatlakozz vezetésünkhöz, az első magyarországi Frida Kahlo-kiállítás virtuális tereiből jelentkezünk be, interaktív élő tárlatvezetésünkkel!
A MúzeumFlow interaktív tárlatvezetés során felidézzük a 2018-as Frida Kahlo. Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című tárlatunkat. Ha élőben nem láttad a kiállítást, most bepótolhatod!
A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo, valamint más jelentős mexikói gyűjtemények jóvoltából több mint harminc festményt és grafikát mutat be a tárlat. A válogatás – melyben a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az első vászonfestményeinek egyike 1927-ből, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok, illetve fotók – betekintést enged Frida Kahlo szuggesztív, ám testi és lelki gyötrelmekkel teli belső világába, valamint az általa megélt és újrateremtett, mitikus valóságba.
A tárlatvezetést követően egy hétig önállóan is bejárhatod a kiállítást! Nézd meg a tárlaton bemutatott kisfilmeket, olvasgass, merülj el a mára ikonná vált Frida Kahlo világában!

További programok:

Inspiráló! Múzeumi rajzszakkör felnőtteknek

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Remekművek a múzeumban, alkotás képzőművésszel, rajzleckék művészettörténeti kontextusban!

Előre meghirdetett vezetés

Henri Matisse – A gondolatok színe

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Kiállításaink tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!

(Töri)Tanárok Napja – Hyperión Junior

Helyszín: ZOOM

Nem csak töritanároknak!