En

Hetven év után – épület-séta

2019. április 27.

14:00 - 14:45

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

BETELT!

Csatlakozzon havi egy alkalommal, szombatonként rendezett, rendhagyó épület-sétánkhoz!

Hetven év után újra megtekinthető a helyreállított Román Csarnok, amely nem ok nélkül a legdíszesebb tere a Szépművészeti Múzeumnak. De miért nevezték így el? Hogy hívják a többi csarnokot? Mit árul el az épület homlokzata a 19. századi emberek gondolkodásmódjáról? Mennyire releváns ma a Márványcsarnok falába vésett felirat: “Ars Longa, Vita Brevis”?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresünk választ épület-sétánk keretében. A programon való részvételhez belépőjegy váltása szükséges.

Technikai okok miatt a program május 4-én kerül megrendezésre, a korábbi regisztrációk érvényesek, új regisztrációra nincs lehetőség.

További programok:

Kezet rá!

Helyszín: Egyiptomi Gyűjtemény

Az eredeti műtárgyak, pl. amulettek, egy szívskarabeusz vagy egy kanopuszfedél kézbevételekor a múzeum felkészített önkéntesei osztják meg ismereteiket a tárgyakról.

Kurátori tárlatvezetés Szentendrén a Baráti Kör számára

Üvegcsodák | Látogatás a Róth Miksa Emlékházban

Helyszín: Róth Miksa Emlékház

Látogatás a Róth Miksa Emlékházban a Baráti Körrel

Május és június hónapban egy-egy alkalommal várjuk látogatóinkat a megújult Schickedanz-terembe, ahol a múzeum Michelangelo-kiállításához kapcsolódó előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hetven év után – épület-séta

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Magyar nyelvű épület-séta, a Román Csarnok bemutatására fókuszálva