SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Kortársunk Daumier (Vasary Galélria, Balatonfüred)

Válogatás a Szépművészeti Múzeum Grafikai Gyűjteményéből

2017. március 25. - június 11.

Honoré Daumier (1808–1879) a 19. század egyik legtermékenyebb francia művésze volt: az illusztrált sajtóban megjelent karikatúrái tették ismertté, de rajzokat, akvarelleket, festményeket és szobrokat is készített. Grafikusi munkássága közel 4000 litográfiából és 1000, a rajzai nyomán mások által kivitelezett, elsősorban könyvillusztrációul szolgáló fametszetből áll.

ÁRNY A KÖVÖN – ORSZÁG LILI MŰVÉSZETE

Magyar Nemzeti Galéria

2016. december 15. - 2017. március 26.

RIPPL-RÓNAI ÉS MAILLOL - Egy művészbarátság története

Magyar Nemzeti Galéria

2014. december 17. - 2015. május 17.

Rippl-Rónai József legalább annyira nagy hatást gyakorolt a modern magyar művészetre, mint Aristide Maillol a modern európai szobrászatra. A kiállítás e két nagy hatású művész barátságát és kapcsolatuk művészi dokumentumait állítja középpontba. A mintegy kétszáz művet felvonultató tárlaton a Nabik köréhez tartozó festő barátok (Pierre Bonnard, James Pitcairn-Knowles, Édouard Vuillard) művészete és a párizsi környezet is felvillan néhány a Szépművészeti Múzeumban, illetve a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumban őrzött művön keresztül.

Az indológus indián – Baktay Ervin emlékezete Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeum

Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeum

2015. március 11. - november 1.

India kultúrájának egyik legfontosabb korabeli kutatója, számos könyvével, cikkével, kiállítás-rendezésével mindmáig legnagyobb magyar népszerűsítője volt a több mint ötven éve elhunyt Baktay Ervin (1890-1963).