SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Nyári táborok a Magyar Nemzeti Galériában és a Vasarely Múzeumban

2016. június, július

Építs egyiptomi kiállítást!A táborban az egyiptomi istenekkel, túlvilági elképzelésekkel ismerkedünk, a múzeumban látható négy eredeti egyiptomi műtárgy és a műhelyben található műtárgymásolatok segítségével. Megvizsgáljuk, hogyan rendezték a kapcsolódó kiállításokat, kézműveskedünk és ókori egyiptomi játékokat próbálunk ki! A tábor végére a tapintható tárgyakból és a saját alkotásainkból kiállítást rendezünk.
Időpont:
június 20–24. (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Életkor: 5–6. osztályosok
Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 20 fő
A tábort tartják: Győry Hedvig és Fullér Andrea


Ozirisz lángoló tava, Orpheusz hegedűje és Szent György sárkánya

Miben hittek a régmúlt idők emberei? Kiket tartottak hősöknek? Mit gondoltak a túlvilágról és az oda vezető útról? Miért lett a lantból hegedű? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a Magyar Nemzeti Galériában bemutatott ókori tárgyak és modern festmények segítségével.
A táborunkban az antik mitológia történeteinek legizgalmasabb fejezeteivel foglalkozunk, amelyeket játékok és saját készítésű alkotások segítségével dolgozunk fel.

Időpont: június 27.–július 1. (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Életkor: 10–12 évesek
Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 20 fő
A tábort tartják: Kevély Flóra és Mácsay Krisztina

Negyedik fejezet: A varázsló kertje – angol nyelvű tábor
A harmadik fejezet végén Cornelia és Willem kitalált a labirintus útvesztőiből, de hirtelen egy kertben, méghozzá egy nagyon furcsa kertben találták magukat. Kinek a kertje ez? A varázslóé. Cornelia és Willem tudtukon kívül bábokká váltak a varázsló játékában. Az átkot csak egy üzenet küldésével lehet megtörni. De kinél van az üzenet? Ki tudja elvinni? És kinek szól?
Ezekre a kérdésekre a Magyar Nemzeti Galéria festményein és szobrain találod meg a választ. Ha szeretsz angolul beszélni és szeretnéd fejleszteni nyelvtudásod, gyere el a táborba, és segíts megoldani a rejtélyt! Tanulmányozhatod a galéria műtárgyait és saját kezűleg is készíthetsz valamit. A tábor utolsó napján, péntek délután vezesd körbe barátaidat és családtagjaidat a Galériában, mondd el nekik a rejtély megoldását és mutasd meg, mit készítettél a hét folyamán.

Mivel fontos, hogy a táborozók hasonló nyelvi szintről induljanak, rövid találkozóra hívjuk őket, ahol egy múzeumpedagógus felméri a tudásukat. Időpontot lehet kérni Juhász Litzától: bGl0emEuanVoYXN6IzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1

Első turnus: július 4–8. (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Második turnus: július 18–22. (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Életkor:12–14 évesek, nyelvi szint: B1         
15–18 évesek, nyelvi szint: B
Ár: 30 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 10 fő
A tábort tartja: Juhász Litza           

Tábor Zalában, a Zichy Emlékházban

Tábor a Somogy megyei Zalában, a Zichy Emlékházban.

A világutazó, illusztrátor és gyűjtő Zichy Mihály nyomában járunk: tussal, akvarellel, linómetszéssel kísérletezünk, papírt merítünk és felfedezzük a művész egykori otthonát és környékét.


Időpont:
július17–22. (vasárnap délutántól péntek délutánig)
Helyszín: Zichy Mihály Emlékház, Zala, Somogy megye
Életkor: 10–13 évesek
Ár: 45 000 Ft
Létszám: 15 fő
A tábort tartják: Földváry Piroska, Koós Nikolett, Pogány Krisztina, Rébay Fatima
A tábor díja fedezi az utazás, a szállás, valamint a napi ötszöri étkezés költségét.

Irány a csillagos ég!
Az ősember irigységgel teli csodálattal figyelte az ég madarait. Az ókor embere isteni csodának vélte a repülés tudományát, ezért isteneit fel is ruházta ezzel a tudással. De mikor és hogyan válhatott valósággá, hogy az ember elemelkedett a földtől? A tábor során ezekre a kérdésekre keresünk választ a galéria műveinek segítségével. Elkészítjük saját különleges szárnyas lényünket, léghajót építünk, repülőbemutatót szervezünk, végül saját űrbázisunkról kilőjük űrhajónkat. Repülni vágyó lányok és fiúk jelentkezését várjuk!Időpont:
július 11–15. (hétfő–péntek), 9.00-től 16.00-ig
Életkor: 7–11 évesek
Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 20 fő
A tábort tartják: Kovács Mariann és Sütő Tünde

Picasso

„Mi az, hogy szép? A festészetben problémákról kell beszélni! A festmények nem egyebek kutatásnál és kísérletezésnél. Sohasem műalkotást festek. Minden képem kutatás.” Pablo Picasso

A zseniális mester nyomában járunk,alkotásain keresztül végigkísérjük Pablo Picasso életének legfontosabb eseményeit, alkotói periódusait, barátságainak és szerelmeinek történetét. A 20. század legnagyobb hatású képzőművészének életműve számos izgalmas lehetőséget kínál a művészeti kutatásra, amelyekkel mi is kísérletezhetünk és játszhatunk.


Időpont:
július 25–29.  (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Életkor: 9–12 évesek (meleg ebédet biztosítunk)
Ár: 30 000 Ft
Létszám: 25 fő
A tábort tartják: Lovass Dóra és Czipor Adrienn

Színes paletta – művészeti alkotótábor

Művészeti alkotótábor egy képtárban és színes műtermében. Festmények megfigyelése, titkos utak felfedezése egy múzeumban. A hét során tusrajzolásra, akvarellfestésre, tempera- és akrilfestés kipróbálására, színes tusfestésre, textilfestésre és nemezelésre nyílik lehetőség.


Időpont:
augusztus 1–5. (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Életkor: 9–12 évesek
Ár: 25 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 20 fő
A tábort tartja: Pogány Krisztina

Hosszú nyakak, mandulavágású szemek, cseresznyeszájak – Modigliani és barátai
A száz évvel ezelőtti Párizs izgalmas, érdekes és mókás világát idézzük fel a Modigliani-kiállításhoz kapcsolódó táborunkban. Milyen zenét hallgatott, hogyan táncolt, mit evett-ivott ez a sok, különböző helyről érkező művész? Miért érdekelte őket az afrikai törzsi művészet? Képzeletben mi is bejárjuk azokat a helyeket, ahol Modigliani és barátai megfordultak. Készítünk portrét, maszkot, szobrot, majd berendezünk egy műtermet.
Időpont: augusztus 8–12.  (hétfő–péntek), 9.00–16.00
Életkor: 7–9 évesek
Ár: 30 000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 20 fő
A tábort tartja: Mácsay Krisztina

 

Ókori pannóniai mindennapok

Idén a Szépművészeti Múzeum bezárása miatt klasszikus ókori témakörben az Aquincumi Múzeummal együttműködésben szervezünk tábort. A résztvevő gyerekek ezen a nyáron itt ismerkedhetnek meg a Szépművészeti Múzeum múzeumpedagógusainak vezetésével az ókori aquincumi emberek életmódjával, szokásaival, hol éltek, hogyan szórakoztak, milyen tárgyakkal vették körül magukat — mindezt az ókori irodalom, művészet, az ásatások és az Aquincumi Múzeum kiállításán látható műtárgyak segítségével. A kézműves-foglalkozások során magunk is készítünk tárgyakat.

Időpontok: 2016. július 18–22 (hétfő–péntek); július 25-29 (hétfő–péntek); 9.00–16.00
Helyszín: Aquincumi Múzeum, 1031 Budapest, Szentendrei út 135.
Életkor: 10-14 évesek
Ár: 25.000 Ft (meleg ebédet biztosítunk)
Létszám: 16 fő

A táborokat tartják: Böhler Nóra és Varga Eszter, valamint Gyetvai Éva és Birkás Éva

További információ és jelentkezés: bXV6ZXVtcGVkYWdvZ2lhIzEhKyNtbmcuaHU=
Szépműhely hírlevél

 

Szeretne értesítést kapni a Szépműhely programjairól? 
Iratkozzon fel hírlevelünkre c3plcG11aGVseS5oaXJsZXZlbCMxISsjc3plcG11dmVzemV0aS5odQ== az alábbi adatok elküldésével:
• felnőtt neve
• (ha van)gyermek neve és születési éve 
• email cím
• telefonszám (arra az esetre szükséges, ha az email cím nem működik)