En

Remekművek Északról

Remekművek Északról

A reneszánsz szót hallva hajlamosak vagyunk csak Itáliára gondolni, pedig az Alpoktól északra eső területek művészetében is izgalmas változásokat hozott a 15-16. század. Dürer, Cranach, Bruegel és van Dyck alkotásait szemlélve felfedezhetjük a német, illetve németalföldi művészet fordulatokban gazdag időszakát. Az is kiderül, hogyan jutott el a reneszánsz északra, és ez miként változtatta meg a művészek helyzetét és témaválasztását.

Összegyűjtöttük azokat a tartalmainkat, amelyek a 16. század északi művészeivel kapcsolatosak. Játékok, kvízek, rajzolós feladatok mellett videókat és útvonaltippeket is ajánlunk, hogy megismerje ennek a titkokkal teli, izgalmas régiónak a művészetét. Csatlakozzanak előre meghirdetett online tárlatvezetéseinkhez, vagy rendeljenek időpontot, hogy barátaikkal, családtagjaikkal közösen vegyenek részt egy igazi művészeti élményben.

A ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet. Nem a kiállítótérből jelentkezünk be, de a rendelkezésünkre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válnak.