En

Utazás Ozirisz birodalmában

Ókori Egyiptom

Időtartam: 120 perc

Maximális létszám: 17 fő

Részvételi díj: 11 000 Ft iskolai foglalkozás díja

Az ókori egyiptomi elképzelés szerint a lélek a test halála után Ozirisz isten világába utazik, ahol bizonyítania kell a túlvilági bíróság előtt rátermettségét. Az igazhangúnak ítélt elhunytak jutalma az újjászületés. Az Ozirisz világába vezető út során azonban a lélekre számos veszély és ártó démon leselkedett. Hogyan védekeztek a veszélyekkel szemben? A kiállításon megkeressük a választ az egyiptomi sírokban talált tárgyak segítségével. Tanulmányozzuk a díszesen festett koporsókat, megismerjük, hogyan balzsamozták be az elhunytak testét és milyen védelmező amuletteket helyeztek a múmiákra.

Alkotás: amuletteket készítünk egyiptomi mintára.

Az Egyiptomi Gyűjteményben tartott kétórás foglalkozásokra keddi és csütörtöki napokra lehet 10:30-13:00 között időpontot foglalni. Az Ókori Egyiptom kiállítás sajátosságai és a műtárgyak kis mérete miatt egy csoportban maximum 17 főt tudunk fogadni. Egy foglalkozáson maximum két csoport vehet részt. Ilyenkor két múzeumpedagógus dolgozik egyszerre; az egyik csoport a kiállításban, a másik csoport a műhelyben kezd, majd félidőben helyet cserélnek. A két csoport a foglalkozás során ugyanazt a tematikát járja körül.

Az Egyiptomi Gyűjteményben tartott kétórás foglalkozásokra keddi és csütörtöki napokra lehet 10:30-13:00 között időpontot foglalni. 17 fő felett két csoportot kell regisztrálni, amelyek egyidejűleg vesznek részt a foglalkozáson.

Csak azokat a regisztrációkat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adnak le. Amennyiben foglalása pontosítást igényel, úgy munkatársaink két munkanapon belül felveszik a kapcsolatot a regisztrálóval.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokhoz előzetes időpont-foglalás szükséges. Csak azokat a foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Ha a foglalás pontosítást igényel, akkor munkatársaink két munkanapon belül felveszik a látogatóval a kapcsolatot. További információ az időpontfoglalásról a +36/30 221 75 65-ös telefonszámon.

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:

Megrendelem

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:

További fontos tudnivalók

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.