En

Így írtak az ókori egyiptomiak

Ókori Egyiptom

Időtartam: 120 perc

Maximális létszám: 17 fő

Részvételi díj: 11 000 Ft iskolai foglalkozás díja

Az ókori Egyiptom írásjeleit és írásrendszerét az egyiptomi elképzelés szerint Thot isten alkotta meg az idők kezdetén. Szövegeket véstek templomok és sírok falaira, de feliratokat írtak koporsókra és bronzból készült szobrokra is. Vajon miért van olyan sok tárgyon felirat, mit üzentek velük? A foglalkozás során megismerjük a különböző egyiptomi írásformákat és íráshordozókat és körbejárjuk, hogy hogyan tanulhattak az egyiptomi írnokok az iskolákban. A kiállítás tárgyain keresztül felfedezzük az egyiptomi hieroglifák értelmét, megtanulunk néhány jelet elolvasni és leírni, valamint megkeressük az íráshibákat is. Végül pedig választ kapunk arra a kérdésre, mit keresett Óbudán egy egyiptomi felirat?

Az Ókori Egyiptom kiállítás sajátosságai és a műtárgyak kis mérete miatt egy csoportban maximum 17 főt tudunk fogadni. Egy foglalkozáson maximum két csoport vehet részt. Ilyenkor két múzeumpedagógus dolgozik egyszerre; az egyik csoport a kiállításban, a másik csoport a műhelyben kezd, majd félidőben helyet cserélnek. A két csoport a foglalkozás során ugyanazt a tematikát járja körül.

Játék: játékosan rekonstruáljuk a hieroglifák megfejtésének folyamatát.

Az Egyiptomi Gyűjteményben tartott kétórás foglalkozásokra keddi és csütörtöki napokra lehet 10:30-13:00 között időpontot foglalni. 17 fő felett két csoportot kell regisztrálni, amelyek egyidejűleg vesznek részt a foglalkozáson.

Csak azokat a regisztrációkat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adnak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokhoz előzetes időpont-foglalás szükséges. Csak azokat a foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább egy héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Ha a foglalás pontosítást igényel, akkor munkatársaink két munkanapon belül felveszik a látogatóval a kapcsolatot. További információ az időpontfoglalásról a +36/30 221 75 65-ös telefonszámon.

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:

Megrendelem

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:

További fontos tudnivalók

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.