En

Családi nyár a múzeumban

Családi nyár a múzeumban

Balatonon innen, nagyi táboron túl

Hová menjünk egy forró nyári napon, ha gyerekekkel keresünk szórakoztató programot a városban?

A Szépművészeti Múzeum klimatizált terei igazi városi menedéket nyújtanak az egész családnak. A műtárgyak között barangolókat nemcsak kellemes hőmérséklet, hanem családi társasjátékok és a múzeum  önálló felfedezését segítő további szolgáltatások is várják, amelyekkel még emlékezetesebbé tehető a közösen eltöltött idő. Éljenek családoknak szóló kedvezményeinkkel és látogassak el hozzánk minél több alkalommal, nyáron is!

Látogatás előtt itt tájékozódhatnak aktuális nyitvatartásunkról.

Kedvezmények

A 6–26 éves korosztály minden kiállításunkra 50%-os kedvezménnyel válthat belépőt, családi kedvezményünk azonban lehetővé teszi, hogy a legalább két, 18 év alatti gyereket kísérő egy, de legfeljebb két felnőtt ugyanebben a kedvezményben részesüljön.

Még több kedvezmény várja a családokat minden hónap harmadik szombatján, amikor a 6–26 éves korosztály és a 18 évesnél fiatalabbakat kísérő egy vagy két felnőtt is ingyen látogathatja a múzeum állandó kiállításait.

Kiemelten támogatjuk a nagycsaládosokat, akik a Nagycsaládosok Országos Egyesülete  plasztikkártyájának felmutatásával további kedvezményt kapnak: a szülők mind az időszaki, mind az állandó kiállításokra 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet, gyermekeik (26 éves korig) az állandó kiállításokra ingyenesen, az időszaki kiállításokra 75%-os kedvezménnyel léphetnek be. A szülők akkor is igénybe vehetik a kedvezményt, ha a családjuk nélkül, önállóan szeretnének kiállítást nézni.

Szintén kiemelten támogatjuk azokat a családokat, amelyekben a szülő egyedül neveli a gyermekét vagy gyermekeit. Magyarországon ez 300 000 családot érint, ők ugyanabban a kedvezményben részesülnek, mint a nagycsaládosok. Azaz az Egyszülős Központba regisztráltak plasztikkártyájuk felmutatása mellett mind az időszaki, mind az állandó kiállításokra 50%-os kedvezménnyel válthatnak jegyet, gyermekeik (26 éves korig) az állandó kiállításokra ingyenesen, az időszaki kiállításokra 75%-os kedvezménnyel léphetnek be. A szülők akkor is igénybe vehetik a kedvezményt, ha a családjuk nélkül, önállóan szeretnének kiállítást nézni.

Így lesz igazi élmény a múzeumlátogatás

Az állandó kiállítások nyitvatartási idejében újból kölcsönözhető családi társasjátékunk, vagyis a bőrönd. Jelenleg három témában érhető el a társasjáték, ezeket sok más családi ajánlatunk mellett az alábbiakban gyűjtöttük össze.

Családi múzeumlátogatáshoz

Nincs a szűrésnek megfelelő tartalom