En

Ókori Egyiptom – Korszakok a múzeumban

Egyiptomi Gyűjtemény, Múzeumpedagógia

Ókori Egyiptom – Korszakok a múzeumban

Egyiptomi Gyűjtemény, Múzeumpedagógia

Szerző(k) Dembitz Gabriella
Kiadás éve 2019
Nyelv magyar
Oldalak száma 204
ID ISBN 9786155304989

A Szépművészeti Múzeum Korszakok a Múzeumban sorozat első kötetének különlegessége, hogy az olvasó az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerheti meg a több ezer évig virágzó, ókori egyiptomi civilizációt. A kötet fejezetenként dolgozza fel az ókori Egyiptomról alkotott mai ismereteinket. Az Érdekességek című fejezet például részletesebb betekintést nyújt, többek között, az egyiptomi államigazgatásba, az írnokok világába, és itt olvashatunk a piramisokról, a királysírokról, vagy Réről, a napistenről is. A Kor-Kép című fejezetben ugyanakkor az egyiptomi civilizációról szóló meghatározó információkat találhatjuk meg.

A könyvet lehet elejétől a végéig, vagy a közepétől az elejéig, vagy akár ötletszerűen fellapozva is olvasni, sőt olvasás közben a különböző színű fejezetekhez tartozó nyilakat követve új fogalmakhoz vagy további érdekességekhez is eljuthatunk.

A könyvet szeretettel ajánljuk mindenkinek, legyen gyermek vagy felnőtt, aki érdeklődik az ókori Egyiptom és a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteménye iránt.

A szerzővel készült interjúnkat itt olvashatják, az online könyvbemutatóról készült videót pedig itt nézhetik meg.

Ajánljuk Még: