SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Borszerda a Magyar Nemzeti Galériában

2013. július 24.

SZERDA, 18.00 -22.00


Soproni Borvidék: Ákos István, a Ráspi borászat, a Taschner pezsgő és borház, a Vincellér-ház, valamint a Wine Life borászat

A borvidéket és borait bemutatja Lukács Szabolcs országos sommelier bajnok

Két sikeres, jó hangulatú, szép borokkal és tartalmas programokkal megrendezett Borszerda után a következő szerdán is érdemes lesz egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, meginni egy pohár bort, gyönyörködni a festészet remekműveiben és élvezni a naplementét a Budavári Palota panorámateraszáról. Júliusban még két héten keresztül szerdán este 10 óráig várja az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza. Egyedülálló helyszín a város felett, csodálatos panoráma, izgalmas borok, kiállítások, a magyar festészet és az impresszionizmus remekművei, tárlatvezetések, táncelőadások és jazz koncertek.

Az est programja:

18.30 | Paul Cézanne és Ferenczy Károly – Sepsey Zsófia művészettörténész előadása

19.15 | Nemzeti Táncszínház: Budai László és az Argentin Tangó Táncszínház bemutatója

Hegyek és völgyek  I Tárlatvezetések az állandó gyűjteményben

18.00 | A nagybányai művésztelep

20.00 | Szent hegyek

21.00 | Etna

MNG Jazz színpad: Gayer Jazz Trió

Ezen az estén a Monet, Gauguin, Szinyei Merse, Rippl-Rónai – Impresszionista és posztimpresszionista remekművek a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményeiből és az Impressziók papíron 1820–1920 című időszaki kiállítások is megtekinthetőek.

Helyszín: Budavári Palota, C épület, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Az idei nyár utolsó Borszerdája a Magyar Nemzeti Galériában

Három sikeres alkalom után az idei nyár utolsó Borszerdáján még gazdagabb programmal várja a látogatókat a Magyar Nemzeti Galéria. Ezúttal is érdemes lesz egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból, meginni egy pohár bort, gyönyörködni a festészet remekműveiben és élvezni a naplementét a Budavári Palota panorámateraszáról. Július utolsó szerdáján este 11 óráig várja az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza. Egyedülálló helyszín a város felett, csodálatos panoráma, izgalmas borok, kiállítások, a magyar festészet és az impresszionizmus remekművei, tárlatvezetések, táncelőadások és jazz koncertek mellett ezúttal egy művészettörténeti előadással és egy filmbemutatóval várjuk vendégeinket.