SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

Baráti Kör

Most vettünk részt először a Baráti Körnek szervezett olyan tárlatvezetésen, amely a Múzeum zárása után bonyolódott le. Több szempontból is jónak találom ezt a kezdeményezést és üdvözölném a jövőben is. Egyrészt így hétköznap, munka után is van lehetőségünk ellátogatni a Múzeumba - a csütörtöki meghosszabbított nyitva tartáson felül, másrészt pedig számomra nagy élvezetet nyújtott a kiállítás megtekintése így, hogy csak a csoportunk tartózkodott a kiállítótérben. A szervezés tökéletes volt, ezúttal is köszönet mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a rendezvény sikeres és zökkenőmentes lebonyolításához!”
Fodor Ildikó, tag


Bármely állandó- és időszaki kiállítás, Múzeum+, Borszerda vagy Textúra rendezvények teljes árú belépőjének árát beszámítjuk, amennyiben a látogatástól számított 7 napon belül csatlakozik a Baráti Körhöz éves tagság váltásával TAG kategóriában, és jelentkezési lapjához belépőjegyét is mellékeli. Egyéni tagság esetén egy, partner tagság esetén két teljes árú jegy árát tudjuk beszámítani kedvezményként.

Nagylelkűsége és elkötelezettsége nekünk is segíthet! A Baráti Kör célja a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria körül egy olyan törzsközönség kiépítése, amelynek tagjai támogatásukkal hozzájárulnak a Múzeum nagyszerű gyűjteményének megőrzéséhez és bővítéséhez, a múzeumi szolgáltatás színvonalának emeléséhez, valamint egy lendületes és vonzó kiállítási program kialakításához.

A Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Baráti Körének tagjai a Szépművészeti Múzeum felújítása alatt a kedvezményeket a Magyar Nemzeti Galéria épületében vehetik igénybe. A bezárás idején a Magyar Nemzeti Galéria épülete fogadta be a Szépművészeti gyűjteményéből válogatott remekművek időszaki tárlatát, illetve a Szépművészeti profiljába tartozó időszaki kiállításokat, valamint a Szépművészeti Múzeumra korábban is jellemző különleges programokat, mint például a Múzeum+.

Tagsági szint
Ezt a támogatási formát mindazon magánszemélyeknek ajánljuk, akik évente legalább 2-3 alkalommal ellátogatnak a Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria időszaki tárlataira, általában érdeklődnek a művészettörténet iránt, és évente néhány alkalommal részt vennének kurátori tárlatvezetéseken, illetve előadásokon, esetleg belföldi és külföldi utazásainkon is velünk tartanának.
Számukra a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Baráti Köre az alábbi személyre szóló kedvezményeket biztosítja a csatlakozástól számított egy évre:

 • ingyenes belépés a Magyar Nemzeti Galéria  minden időszaki kiállítására egy alkalommal
 • ingyenes belépés a Magyar Nemzeti Galéria állandó kiállításaira korlátlan alkalommal;
 • ingyenes belépés a Vasarely Múzeumba és a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumba korlátlan alkalommal;
 • kedvezményes belépő váltására való jogosultság a Múzeum+ programokra;
 • ingyenes audio guide használat egy alkalommal éves tagság váltása esetén;
 • részvételi lehetőség a Baráti Kör exkluzív programjain;
 • rendszeres tájékoztatás elektronikus hírlevél formájában;
 • 10%-os kedvezmény a Galéria Shopban a Szépművészeti Múzeumban, a Vasarely Múzeumban;
 • kizárólagos részvételi lehetőség a Múzeum Shop vásárain;
 • 20%-os kedvezmény a múzeumi kávézóban a Magyar Nemzeti Galériában;
 • ingyenes részvételi lehetőség egy alkalommal a Baráti Kör által szervezett "Üdv a klubban!" sétán a MNG épületében.

Pártolói szint
Ezt a támogatási formát mindazon magánszemélyeknek ajánljuk, akik évente akár 4-5 alkalommal is ellátogatnak a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria időszaki tárlataira, fontos számukra művészettörténeti ismereteik folyamatos karbantartása és bővítése, értéket képvisel számukra a kurátoroktól első kézből kapott információ és a
művészettörténészekkel kialakuló közvetlen kapcsolat. Ők rendszeres résztvevői programjainknak, és akár szabadságukat is úgy tervezik, hogy a belföldi és a külföldi, magas színvonalon szervezett művészettörténeti útjainkon részt tudjanak venni.
Számukra a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Baráti Köre az alábbi személyre szóló kedvezményeket biztosítja a csatlakozástól számított egy évre:
A Tagsági szint kedvezményein felül:

 • meghívó a Szépművészeti Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában nyíló kiállítások megnyitójára;
 • előjelentkezési lehetőség a Baráti Kör programjaira, illetve exkluzív kirándulásaira;
 • ingyenes részvételi lehetőség a támogatói kör féléves programjain;
 • ingyenes belépés a Múzeum+ rendezvényekre;
 • támogató nevesítése (igény szerint) a Szépművészeti Múzeum honlapján, illetve a Baráti Kör hírlevélben;
 • + 5% (összesen 15%) kedvezmény a  Galéria Shopban a Magyar Nemzeti Galériában, a Vasarely Múzeumban.

Magánszemély Pártolói szintű tagjaink többek között: Alács Lajosné, Alföldi István és neje, dr. Bartha László, Bárdos Istvánné, Dombóvári Olívia, Élő Nóra, Feldmájer Benjámin, Gémné Merényi Éva és Szecsei Gizella, Kelecsényiné Gáspár Katalin, Knoll Anna Linda, Marjai László és neje, Neulaender Márta, Révai András és neje, Szabados Márta, Szabó János, Szabó Rita, Szappanos György, Varga Ildikó, Zákány Judit és Zákány G. György.Adományozói szint
Ezt a támogatási formát mindazon magánszemélyeknek ajánljuk, akik számára presztízs értékű a Szépművészeti Múzeumhoz és a Magyar Nemzeti Galériához való kötődésük, intézményünk dinamikus működésének fenntartását szívügyüknek tekintik, és akik  egy kisebb privát (akár születésnapi vagy évbúcsúztató) fogadás keretében
barátaikkal, vagy üzlettársaikkal is megosztanák a múzeumi élményt.
Számukra a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria Baráti Köre az alábbi személyre szóló kedvezményeket biztosítja a csatlakozástól számított egy évre:
A Pártolói szint kedvezményein felül:

 • ingyenes belépés a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria minden időszaki kiállítására korlátlan alkalommal;
 • évente egy, az adományozó által választott kiállítási katalógus;
 • egy alkalommal a támogató és maximum 20 vendége számára fogadás rendezéséhez ingyenes terembérlet két órán keresztül a Szépművészeti Múzeum exkluzív tárgyalójában nyitva tartási időben, majd a résztvevők számára ingyenes tárlatvezetés az állandó gyűjteményben.

A kedvezmények a támogatás mértékétől függően szólhatnak egy vagy két személy, illetve egy család részére – az alábbi táblázat szerint:

Kategória

A kedvezményben részesülők száma

Támogatás mértéke

Tagsági szint

egyéni

1 felnőtt

12.000 Ft

partner

2 felnőtt

18.000 Ft

családi

2 felnőtt és 3 (18 év alatti) gyermek

25.000 Ft

Pártolói szint

egyéni

1 felnőtt

30.000 Ft

partner

2 felnőtt

45.000 Ft

Adományozói szint

partner

2 felnőtt

45.000 Ft + 150.000 Ft adomány

Csatlakozna?
A támogatási összeg befizethető
- személyesen a Galéria  Shopban készpénzben, bankkártyával, valamint SZÉP-kártyával (OTP bank) a szabadidő zseb terhére, vagy
- a Magyar Nemzeti Galériában az Információs pultban igényelhető sárga postai csekk postán történő befizetésével, illetve
- Online bankkártyás fizetéssel a következő linken:
www.szepmuveszeti.hu/baratikor/online-regisztracio-81
.*
Kultúra utalványokat és banki átutalással történő befizetést sajnos nem tudunk fogadni.

Ha a személyes vagy postai befizetést választja, a befizetési bizonylattal ÉS a kitöltött
jelentkezési lappal fáradjon a Galéria előcsarnokában lévő Információs pulthoz, ahol tagságát regisztrálják. Az Információs pultnál, illetve az online történő regisztrációt követően egy kártyaazonosítót adunk Önnek, amelynek segítségével már a plasztikkártyája megérkezése előtt, akár azonnal élhet kedvezményeivel. A plasztikkártyát a regisztrációt követő 20 napon belül postázzuk az Ön által megadott címre, vagy külön kérésére az Információs pultnál is átvehető.

További információért Farkas Mariann a +3620 226 9581-es telefonszámon érhető el hétköznap 10.00-18.00 között (kivéve programok idején), vagy e-mailben a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen.
Céges támogatás esetében forduljanak Jahn Alexandrához a 06-30 596 4845-ös telefonszámon.

* Felhívjuk figyelmét, hogy a befizetett támogatási összegről adóigazolást csak a hatályos adójogszabályok függvényében tud a Szépművészeti Nonprofit Kft. kiállítani.

Megújítaná támogatását?
A megújításhoz nem kell mást tennie, mint hogy az Ön számára kiküldött megújítási levélben található adatait leellenőrzi, szükség esetén javítja, és kiválasztja az új támogatói szintet és kategóriát. Kérjük, hogy a megújítási levelet, valamint a befizetési bizonylatot adja át az információs pultban dolgozó kollégáinknak – tagsága megújítását csak így tudjuk regisztrálni. Kérjük, ügyeljen arra, hogy kedvezményes befizetés esetén a tagságmegújítás regisztrálása a korábbi tagság lejárata előtt történjen meg!
További információért Farkas Mariann a +3620 226 9581-es  telefonszámon érhető el hétköznap 10.00-18.00 között (kivéve programok idején), vagy e-mailben a YmFyYXRpa29yIzEhKyNzemVwbXV2ZXN6ZXRpLmh1 címen.
Céges támogatás megújítása esetén forduljanak Jahn Alexandrához a 06-30 596 4845-ös telefonszámon.

Tagsági megújítási kedvezmény
Azon magánszemély tagjaink hűségét, akik folyamatosan, azaz a lejárati dátumot megelőzően - de ahhoz képest - újabb egy évvel hosszabbítják meg Baráti Kör tagságukat Tagsági szinten, egy jelképes 10%-os megújítási kedvezménnyel szeretnénk megköszönni. A kedvezmény a fenti összegekhez képest kizárólag a postai csekkes és a személyes befizetésekre érvényes az alábbi táblázat szerint - akkor is, ha a következő évben más (alacsonyabb vagy magasabb) támogatói kategóriát választ.
A megújítási kedvezmény kizárólag a Tagsági szinten érvényes.

Tagsági kategória

A kedvezményben részesülők  száma

Támogatás mértéke megújítás esetén*

Tag - egyéni

1 felnőtt

10.800 Ft

Tag - partner

2 felnőtt

16.200 Ft

Tag - családi

2 felnőtt és 3 (18 év alatti)   gyermek

22.500 Ft

* Abban az esetben, ha a befizetés és a regisztráció időpontja megelőzi az előző tagság lejárati dátumát.

Programjaink
Az exkluzív Baráti Kör programokra szóló meghívót a támogatás regisztrálásakor megadott e-mail címre küldjük, amennyiben ehhez hozzájárult.
A programértesítés kézhezvétele nem jelenti a részvétel automatikus biztosítását. Programjaink iránt szerencsére nagy az érdeklődés, ugyanakkor a résztvevők száma limitált. Helyeket fenntartani korábbi rossz tapasztalatok miatt sajnos nem áll módunkban. Jelentkezését kizárólag a részvételi díj befizetésével biztosíthatja, az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a meghívóban tesszük közzé. Az aktuális programok ide kattintva érhetők el.Szépművészeti Múzeum Baráti Kör a Facebookon - csatlakozzon hozzánk a közösségi hálón is!

A Baráti Kör saját Facebook oldalán az általános információk mellett rendszeresen hírt adunk aktuális programjainkról, a már lezajlott eseményekről pedig írásban és képekben tudósítunk. Keresse meg és lájkolja oldalunkat a Facebookon, és kövesse nyomon a Baráti Kör eseményeit a közösségi hálón!

 

DONÁTOR TÁMOGATÓK

DanubiusHG_logoBaráti kör