En

Vissza a múzeumba!

KEDVES LÁTOGATÓINK!

2020. június 20-tól örömmel üdvözöljük Önöket újra múzeumunkban!

Igyekszünk mindent megtenni az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében. Alábbi intézkedéseinkkel arra törekszünk, hogy biztonságban érezzék magunkat nálunk.

Várjuk Önöket az állandó kiállításokon és a Dürer kora – Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum Gyűjteményéből című időszaki tárlaton, azonban a Román Csarnok technikai okok miatt átmenetileg nem látogatható.

Az újranyitásról szóló sajtóközleményünket itt olvashatják.

 

Nyári jegyakció

Kölcsönös kedvezmény a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum között

A Magyar Nemzeti Galériába szóló, 2020. június 20-tól váltott teljes árú belépőjegy bemutatása esetén helyszíni pénztárunkban 50%-os kedvezményes belépőt vásárolhatnak kiállításainkra (más típusú kedvezménnyel nem vonható össze). A kedvezmény 2020. augusztus 31-ig vehető igénybe.

Látogatóinkat a Magyar Nemzeti Galéria ugyanezzel a viszontkedvezménnyel várja.

Elindulás előtt

2020. JÚLIUS 7-TŐL NYITVATARTÁSUNK AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZIK:
keddtől péntekig 10:00 – 15:00, belépés és pénztár 14:00 óráig, a kiállítások zárása 14:30-kor kezdődik;
szombat-vasárnap (a szokott rend szerint) 10:00 – 18:00, belépés és pénztár 17:00-ig, a kiállítások zárása 17:30-kor kezdődik.
Azok az előre váltott belépők, melyeket érint a látogatás fenti korlátozása, másik időpontban felhasználhatók, vagy a vásárlás helyén visszaválthatók.

Belépőjegyek és fizetés

Kérjük, hogy pénztárainknál lehetőleg bankkártyával fizessenek.

A belépők egy órás belépési idősávokra szólnak. A látogatás időtartamát természetesen nem korlátozzuk, de javasoljuk, hogy egy alkalommal legfeljebb két-három órára tervezzék látogatásukat.

Javasoljuk, hogy belépőiket elővételben vásárolják meg online, a jegymester.hu oldalán.

Ajándékjeggyel és partnerjeggyel rendelkező látogatóinktól kérjük, hogy jegyeiket lehetőleg még otthon, előre érvényesítsék a látogatás időpontjára.

Az időpontra szóló online jegyek kinyomtatott formában és telefonjaikon is bemutathatók. A kódokat belépéskor érintésmentesen ellenőrizzük.

Szolgáltatások

Fogasos ruhatárunk egyelőre nem üzemel. A kabátok és 30×40 cm-nél nagyobb táskák, hátizsákok és esernyők elhelyezése a mélyföldszinten lévő kulcsos szekrényeinkben lehetséges, melyek 100 Ft-os vagy 1 eurós érmével működnek. Az érméről kérjük, előre gondoskodjanak, mert pénzt nem áll módunkban váltani.

Átmenetileg utazóbőrönd társasjáték és audio guide készülék nem bérelhető.

A múzeumi babakocsik átmenetileg nem kölcsönözhetőek, kérjük, hogy csecsemővel elöl viselt hordozóban látogassák a kiállításokat.

Az audio guide tartalmak elérhetőek a múzeum honlapján és saját okostelefonon meghallgathatók.

Egyéni látogatók számára előre meghirdetett tárlatvezetéseink maximum 15 fő részvételével indulnak, keddtől péntekig 10.30-kor, illetve szerdán 11.30-kor is. A vezetésen való részvételhez a belépőjegy mellé kiegészítő jegy szükséges, ennek díja +1000 Ft. Témák, időpontok és online jegyvásárlás a jegymester.hu oldalán.

Csoportos tárlatvezetés előre foglalható maximum 15 fős csoport számára. Honlapunkon a Látogatás / Múzeumpedagógia cím alatt találják meg kínálatunkat, a foglalást pedig az ott elérhető online formanyomtatvány kitöltésével tudják elküldeni.

Az érintőképernyők nem üzemelnek, illetve érintést nem igénylő tartalom jelenik meg rajtuk. Kérjük, hogy ne érintsék meg a tapintható tárgyakat sem.

A kiállítóterek kb. 22 °C-ra klimatizáltak, ezért kánikula idején érdemes lehet felső ruházatot hozni a látogatához.

Látogatás alatt

Javasoljuk, hogy takarják el szájukat és orrukat maszkkal vagy sállal a látogatás alatt. A MúzeumShopban kötelező a maszk használata, ott helyben maszk is vásárolható. Augusztus 13-tól a tárlatvezetéseken résztvevők számára maszk viselése kötelező.

Kérjük, hogy a kiállítótérben tartsák be a 1,5 méteres távolságot.

Amennyiben megtehetik, kérjük, látogassák múzeumunkat egyénileg. A látogatói csoportok létszáma legfeljebb 15 fő lehet.

A belépés az időszaki kiállításra rövid időre szünetelhet, ha a bent tartózkodók száma ezt indokolja, például tárlatvezetések időtartama alatt. Kérjük szíves türelmüket.

Fenti intézkedéseink hatását és szükségességét az Önök tapasztalataival együtt folyamatosan figyelemmel kísérjük, indokolt esetben felülvizsgáljuk és módosítjuk őket.