En

Vissza a múzeumba!

KEDVES LÁTOGATÓINK!

2020. június 20-tól örömmel üdvözöljük Önöket újra múzeumunkban!

Igyekszünk mindent megtenni az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében. Alábbi intézkedéseinkkel arra törekszünk, hogy biztonságban érezzék magunkat nálunk.

A szokásos nyitvatartás szerint várjuk Önöket az állandó kiállításokon és a Dürer kora – Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum Gyűjteményéből című időszaki tárlaton, azonban a Román Csarnok technikai okok miatt átmenetileg nem látogatható.

Az újranyitásról szóló sajtóközleményünket itt olvashatják.

Elindulás előtt

Belépőjegyek és fizetés

Kérjük számítsanak arra, hogy múzeumunk pénztáraiban az első napokban nincs készpénzforgalom, egyelőre csak kártyás fizetés lehetséges. A MúzeumShopban és a kávézóban készpénzzel és bankkártyával is fizethetnek, de javasoljuk a bankkártya használatát.

A belépők egy órás belépési idősávokra szólnak. A látogatás időtartamát természetesen nem korlátozzuk, de javasoljuk, hogy egy alkalommal legfeljebb két-három órára tervezzék látogatásukat.

Javasoljuk, hogy belépőiket elővételben vásárolják meg online, a jegymester.hu oldalán.

Ajándékjeggyel és partnerjeggyel rendelkező látogatóinktól kérjük, hogy jegyeiket lehetőleg még otthon, előre érvényesítsék a látogatás időpontjára.

Az időpontra szóló online jegyek kinyomtatott formában és telefonjaikon is bemutathatók. A kódokat belépéskor érintésmentesen ellenőrizzük.

Szolgáltatások

Fogasos ruhatárunk egyelőre nem üzemel. A kabátok és 30×40 cm-nél nagyobb táskák, hátizsákok és esernyők elhelyezése a mélyföldszinten lévő kulcsos szekrényeinkben lehetséges, melyek 100 Ft-os vagy 1 eurós érmével működnek. Az érméről kérjük, előre gondoskodjanak, mert pénzt nem áll módunkban váltani.

Átmenetileg utazóbőrönd társasjáték és audio guide készülék nem bérelhető.

A múzeumi babakocsik átmenetileg nem kölcsönözhetőek, kérjük, hogy csecsemővel elöl viselt hordozóban látogassák a kiállításokat.

Az audio guide tartalmak elérhetőek a múzeum honlapján és saját okostelefonon meghallgathatók.

Egyéni látogatók számára előre meghirdetett tárlatvezetéseink maximum 10 fő részvételével június 30-tól indulnak, keddtől péntekig 10.30-kor, illetve szerdán 11.30-kor is. A vezetésen a részvétel kiegészítő jeggyel lehetséges, ennek díja 1000 Ft. Témák, időpontok és online jegyvásárlás a jegymester.hu oldalán.

Csoportos tárlatvezetés előre foglalható maximum 10 fős csoport számára június 30-tól. Honlapunkon a Látogatás / Múzeumpedagógia cím alatt találják meg kínálatunkat, a foglalást pedig az ott elérhető online formanyomtatvány kitöltésével tudják elküldeni.

Az érintőképernyők nem üzemelnek, illetve érintést nem igénylő tartalom jelenik meg rajtuk. Kérjük, hogy ne érintsék meg a tapintható tárgyakat sem.

Látogatás alatt

Javasoljuk, hogy takarják el szájukat és orrukat maszkkal vagy sállal a látogatás alatt. A MúzeumShopban kötelező a maszk használata, ott helyben maszk is vásárolható.

Kérjük, hogy a kiállítótérben tartsák be a 1,5 méteres távolságot. Ennek érdekében lehet, hogy várakozni kell a termek bejáratánál a látogatók számának függvényében.

Amennyiben megtehetik, kérjük, látogassák múzeumunkat egyénileg. A látogatói csoportok létszáma legfeljebb 10 fő lehet.

 

Fenti intézkedéseink hatását és szükségességét az Önök tapasztalataival együtt folyamatosan figyelemmel kísérjük, indokolt esetben felülvizsgáljuk és módosítjuk őket.