En

Vissza a múzeumba!

KEDVES LÁTOGATÓINK!

Igyekszünk mindent megtenni az Önök és kollégáink egészségének megóvása érdekében. Alábbi intézkedéseinkkel arra törekszünk, hogy biztonságban érezzék magunkat nálunk.

Várjuk Önöket az állandó kiállításokon és 2020. október 18-ig a Dürer kora – Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum Gyűjteményéből című időszaki tárlaton.

NYITVATARTÁSUNK

2020. szeptember 19-től, szombattól a Román Csarnok újra látogatható.
Az Ókori Egyitom című tárlat 2020. szeptember 21-30. között zárva tart.

Csütörtökön és pénteken 11:00 – 16:00, belépés és pénztár 15:00 óráig,
a kiállítások zárása 15:30-kor kezdődik;
szombat-vasárnap (a szokott rend szerint) 10:00 – 18:00, belépés és pénztár 17:00-ig, a kiállítások zárása 17:30-kor kezdődik.
A hétfők mellett keddenként és szerdánként is ZÁRVA tartunk.
Kérjük szíves megértésüket.

Nyári jegyakció meghosszabbítva

Kölcsönös kedvezmény a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum között

A Magyar Nemzeti Galériába szóló, 2020. június 20-tól váltott teljes árú belépőjegy bemutatása esetén helyszíni pénztárunkban 50%-os kedvezményes belépőt vásárolhatnak kiállításainkra (más típusú kedvezménnyel nem vonható össze). A kedvezmény 2020. szeptember 27-ig vehető igénybe a Szépművészeti Múzeumban.

Látogatóinkat a Magyar Nemzeti Galéria ugyanezzel a viszontkedvezménnyel várja.

Elindulás előtt

Belépőjegyek és fizetés

Kérjük, hogy pénztárainknál lehetőleg bankkártyával fizessenek.

A látogatás időtartamát nem korlátozzuk, de javasoljuk, hogy egy alkalommal legfeljebb két-három órára tervezzék látogatásukat.

Lehetőség van a belépők online vásárlására a jegymester.hu oldalán.

Ajándékjeggyel és partnerjeggyel rendelkező látogatóinktól kérjük, hogy jegyeiket lehetőleg még otthon, előre érvényesítsék a látogatás időpontjára.

Az időpontra szóló online jegyek kinyomtatott formában és telefonon is bemutathatók. A kódokat belépéskor érintésmentesen ellenőrizzük.

Szolgáltatások

Fogasos ruhatárunk egyelőre nem üzemel. A kabátok és 30×40 cm-nél nagyobb táskák, hátizsákok és esernyők elhelyezése a mélyföldszinten lévő kulcsos szekrényeinkben lehetséges, melyek 100 Ft-os vagy 1 eurós érmével működnek. Az érméről kérjük, előre gondoskodjanak, mert pénzt nem áll módunkban váltani.

Átmenetileg utazóbőrönd társasjáték és audio guide készülék nem bérelhető.

A múzeumi babakocsik átmenetileg nem kölcsönözhetőek, kérjük, hogy csecsemővel elöl viselt hordozóban látogassák a kiállításokat.

Az audio guide tartalmak elérhetőek a múzeum honlapján magyar nyelven, saját okostelefonon meghallgathatók.

Egyéni látogatók számára előre meghirdetett tárlatvezetéseink maximum 15 fő részvételével indulnak.  A vezetésen való részvételhez a belépőjegy mellé kiegészítő jegy szükséges, ennek díja +1000 Ft. Témák, időpontok és online jegyvásárlás a jegymester.hu oldalán és honlapunk programnaptárában.

Csoportos tárlatvezetés előre foglalható maximum 15 fős csoport számára. Honlapunkon a Látogatás / Múzeumpedagógiai szolgáltatások cím alatt találják meg kínálatunkat, a foglalást pedig az ott elérhető online formanyomtatvány kitöltésével tudják elküldeni.

Az érintőképernyők nem üzemelnek, illetve érintést nem igénylő tartalom jelenik meg rajtuk. Kérjük, hogy ne érintsék meg a tapintható tárgyakat sem.

A kiállítóterek kb. 20-22 °C-ra klimatizáltak.

Látogatás alatt

A száj és orr  maszkkal történő eltakarása kötelező a múzeum teljes területén, amit már a belépésnél ellenőrzünk.  Ebben kérjük látogatóink szíves együttműködését. A MúzeumShopban különböző minőségű maszkok vásárolhatók.

Kérjük, hogy a kiállítótérben tartsák be a 1,5 méteres távolságot.

Amennyiben megtehetik, kérjük, látogassák múzeumunkat egyénileg. A látogatói csoportok létszáma legfeljebb 15 fő lehet. Kérjük, hogy csoportos látogatásukat (10 főtől) jelezzék előre. Bővebb inromáció honlapunkon a Látogatás / Látogatási információk / Csoportoknak cím alatt található.

A belépés az időszaki kiállításra rövid időre szünetelhet, ha a bent tartózkodók száma ezt indokolja, például tárlatvezetések időtartama alatt. Kérjük szíves türelmüket.

Fenti intézkedéseink hatását és szükségességét az Önök tapasztalataival együtt folyamatosan figyelemmel kísérjük, indokolt esetben felülvizsgáljuk és módosítjuk őket.