En

Vissza a múzeumba 2021

Kedves Látogatóink!

Örömmel üdvözöljük Önöket újra múzeumunkban!
Alább múzeumunk látogatásának aktuális feltételeiről adunk tájékoztatás.

A vonatkozó 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében a Szépművészeti Múzeum kiállításaira jelenleg csak a COVID-19 ellen védett személyek (védettségi igazolvánnyal) és a kíséretükben érkező 18. életévüket még be nem töltött, kiskorú személyek léphetnek be.

A rendelet kötelez bennünket ennek ellenőrzésére, ezért sajnos nem áll módunkban beengedni  azokat, akik nem tudják felmutatni a magyar hatóság által kiállított (illetve elfogadott külföldi) védettségi igazolványukat. A középiskolás korúaknak védettségi igazolvány nélkül az életkorukat kell igazolniuk, és csak védett felnőtt felügyeletében léphetnek be.
Az elővételben online megvásárolt belépőjegy bemutatása önmagában így nem garantálja a belépést.
Köszönjük megértésüket!

KÉRJÜK, HOGY FELTÉTLENÜL HOZZÁK MAGUKKAL VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYUKAT ÉS SZEMÉLYAZONOSSÁGOT IGAZOLÓ FÉNYKÉPES OKMÁNYUKAT. A védettségi igazolvány felmutatásával egyenértékű, ha a védettséget az EESZT-hez kapcsolódó, hivatalos applikációval igazolják.
Az UEFA EURO 2020 rendezvények idejére vonatkozó, 288/2021. (V.28.) számú kormányrendelet értelmében a védettség igazolása nem szükséges azon nem magyar állampolgárok számára, akik bemutatják az UEFA EURO 2020 labdarúgó EB (beleértve az U21-es EB valamint a magyar felnőtt válogatott) valamelyik mérkőzésére szóló belépőjüket. Ez a lehetőség várhatóan 2021. július 11-ig érvényes.

Ajánljuk és köszönjük, ha egymásra ügyelve továbbra is MASZKOT VISELNEK a zárt térre való tekintettel, és más látogatóktól legalább 1,5 méteres távolságot tartanak.

A Múzeumshop látogatható védettségi igazolvány nélkül is, itt azonban MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ.

A Kávézó június 4-től újra várja látogatóinkat, csak belépőjeggyel

Nyitvatartás 2021. június 4-től:

hétfő – kedd: zárva,
szerda – csütörtök: csak a Leonardótól Miróig című időszaki kiállítás nyitva 10.00-18.00,
péntek – vasárnap: időszaki és állandó tárlatok is nyitva 10.00-18.00,
pénztárzárás és utolsó belépés: 17.00,
kiállítások zárása: 17.30-tól.

Múzeumshop: 10.00-17.45

Kávézó csak P-V: 10.00-17.45 (csak belépőjeggyel)

A Román csarnok nem látogatható június 12-én, szombaton.


Korábbi jegyek felhasználhatósága:

A 2020-ban vásárolt vagy ajándékba kapott, de a zárás miatt fel nem használt belépők, programjegyek (kivéve Textúra), valamint a 2020. évre szóló ajándék- és partnerjegyek 2021. augusztus 15-ig csere nélkül felhasználhatók, vagy becserélhetők 2021 végéig érvényes ajándékjegyre a jegymester.hu oldalán.

Szolgáltatások:

  • Audio guide készülék és Utazó bőrönd társasjáték egyelőre nem bérelhető, és az érintéssel használható installációk, kijelzők sem működnek. Kérjük, hogy ne érintsék meg a tapintható tárgyakat sem.
  • Csoportok önállóan látogathatják a kiállításokat. Kérjük, hogy érkezésüket előzetesen regisztrálják a honlapon ide kattintva. vagy e-mailben az info@szepmuveszeti.hu címen. Kérjük, 15 főnél többen ne haladjanak együtt.
  • Tárlatvezetések max. 15 fős csoport számára rendelhetők, az időpontot honlapunkon ide kattinva kérjük lefoglalni.
    Egyéni látogatók számára előre meghirdetett időpontú tárlatvezetések is hamarosan indulnak, valamint online vezetéseket továbbra is kínálunk, ezek időpontjai a Programnaptárban találhatók. Online vezetések csoportok számára is foglalhatók.
  • Fogasos ruhatárunk nem üzemel, a kabátok és 30×40 cm-nél nagyobb táskák, hátizsákok és esernyők elhelyezésére kulcsos szekrények állnak rendelkezésre a mélyföldszinten, melyek 100 Ft-os vagy 1 eurós érmével működnek. Az érméről kérjük, előre gondoskodjanak, mert pénzt nem áll módunkban váltani.

 

Kiállításaink közül ajánljuk