En

Textúra Stream – Összművészet online

Online jegyvásárlás

Textúra Stream – Összművészet online

Képzőművészet, irodalom, színház és zene – OTTHONRÓL IS!

Az idei Textúra felvétele elérhető az eszinhaz.hu oldalán!

2020 őszén hatodik alkalommal került megrendezésre a nagy sikerű Textúra összművészeti előadássorozat, melyben képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozik egy térben és időben a Szépművészeti Múzeumban. Az intézmény kortárs írókat kért fel, hogy írjanak irodalmi szövegeket a múzeum gyűjteményének egy-egy inspiráló alkotásához. Az elkészült monológokat ezúttal Székely Kriszta rendező vitte színre a múzeum kiállítótereiben nyolc neves színművész előadásában.

A Textúrák történetében idén először idén az előadás online stream-en keresztül is elérhető mindenki számára, hely- és időkorlát nélkül. Az irányváltást egyrészt a járványügyi helyzet tette szükségessé, másrészt a digitális technológiának köszönhetően már mindazok részesülhetnek a Textúra nyújtotta komplex élményben, akiknek eddig nem volt lehetőségük.

Most, a TEXTÚRÁK történetében először nem akadály,

– ha messze van,
– ha nem tud kimozdulni otthonról,
– ha nem ér rá.

A 120 perces produkciót kiváló hang- és képminőségben élvezheti otthonról, sőt akár megállíthatja és vissza is nézheti!

Székely Kriszta rendezői koncepciója szerint az idei Textúrán múzeumi dolgozók bőrébe bújva kerülnek bemutatásra az irodalmi alkotások és a múzeum műtárgyai.

Az este során találkozhatunk a gazdag fantáziával bíró takarítóval, a sikeres, de magánéleti problémákkal küzdő projektvezetővel, a filozofikus gondolkodású teremőrrel, részt vehetünk egy múzeumpedagógus tárlatvezetésén, aki saját veszteségeit éli újra egy festmény láttán. A műtárgytechnikus a nőkkel való kapcsolatát osztja meg a szerelem istenével, a restaurátor szájából megszólalnak egy festmény gondolatai. Részesei lehetünk a híres luxemburgi performanszművész projektjének és szemtanúi lehetünk annak is, ahogy a biztonsági őr éjszakai ügyelete alatt átéli saját félelmeit és küzdelmeit.

Az egész estét keretbe foglalja a Textúra várva várt „megnyitója”, ahol a luxemburgi performanszművész felfedi, hogy mit üzen számunkra a művészet múzsája.

Használja ki a digitalizáció lehetőségeit,

– ha egyedül nézné elmélyülve
– ha inkább kettesben élvezné romantikázva
– ha szűk baráti társaságban lenne
– ha egyszerűen a saját kanapéjáról szeretné.

Írók: Balla Zsófia, Berta Ádám, Harag Anita, Háy János, Lövétei Lázár László, Száraz Miklós György, Szécsi Noémi, Terék Anna

Színészek: Czakó Julianna, Dankó István, Jordán Adél, Keresztes Tamás, Péterfy Bori, Szabó Zoltán, Tasnádi Bence, Vizi Dávid

Rendező: Székely Kriszta

Dramaturg: Szabó-Székely Ármin

Zene: Matisz Flóra Lili és Nagy István

Jelmez: Jeli Luca Sára

Bővebb információ és jegyárak:

https://eszinhaz.hu/eloadasok/rogzitett/textura-vod

 

Textúra Stream GYIK

Mikor tudom megvenni a jegyemet az eszinhaz.hu oldalán?
A Textúra Stream előadására a jegy már elérhető. Az előadás a jegyvásárlást követően eszinhaz.hu “Videóim” menüpontjában tekinthető meg.

Mikortól élesedik, aktiválódik a megvásárolt jegyem?
Bármikor megnézhető, azonban az első megtekintéstől számítva egy hétig lesz elérhető a eszinhaz.hu “Videóim” menüpontja alatt. Az egy hét alatt az előadás megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében. 

Mi történik akkor, ha elindítottam az előadást, de egy hét alatt nem tudtam végignézni?
Amennyiben az első megtekintéstől számított egy héten belül nem nézte végig az előadást, akkor a jegye elveszett. Ezért ajánljuk, hogy az előadást akkor kezdje el nézni, ha arra alkalmas az idő és körülmények.

Hogyan készüljek az előadás megtekintésére?
Ajánljuk, hogy a kezdés előtt győződjön meg arról, hogy fel legyen töltve a készüléke, vagy legyen konnektor a közelben, győződjön meg arról is, hogy legyen stabil az internet hozzáférése. A megtekintés előtt érdemes átböngésznie a rendszerkövetelményeket is.

Ajándékba is vehetek Textúra Stream jegyet?
Igen, ajándékba is adhatja az előadást, ebben az esetben a megvásárolt kupont ajándékozza szeretteinek. A kupon tartalmaz egy kuponkódot, amelyet a megajándékozott beválthat az eSzinhaz.hu-n. Az előadást bármikor meg lehet tekinteni, a megtekintés kezdetétől számított egy héten belül.

 

Pedagógusoknak
Textúra Stream – Összművészeti fesztivál online!
Képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozása a tanórákon

Kedves Pedagógusok!
Szeretettel ajánljuk Textúra Stream előadásunkat, mely idén először online elérhetővé válik mindenki, így az iskolák számára is. A letölthető film megnézhető két vagy több tanórán, de a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógiai programunkkal akár egy projektnap keretében feldolgozható. A program célja a képzőművészet és a kortárs irodalom népszerűsítése. A diákok tantermi órák és/vagy online oktatás keretein belül élvezhetik a 120 perces produkciót kiváló hang- és képminőségben.  A felvételt 14 éves kor felett ajánljuk.

Csoportos élmény – 1 jeggyel
Ezúttal nem akadály, ha nem tud eljönni az egész osztály az esti előadásokra, a diákok már országszerte részesülhetnek a Textúra élményében. A Textúra Stream belföldről és külföldről egyaránt elérhető, az előadások megfelelő sávszélesség mellett okostelefonon, okostévén, asztali és táblagépen is nézhetők.

Hogyan elérhető?
Az előadást a vásárláskor kapott kód aktiválásától (az első megtekintéstől) számított 48 órán belül lehet megnézni egyszerre csak egy IP címről. Így a jeleneteket a tantermekben kivetítőn, illetve online oktatásnál a pedagógus számítógépén keresztül megosztással, akár egy egész osztály megnézheti. A film kétszer indítható elölről, többször visszatekerhető, megállítható, részletekben is feldolgozható.

Komplex élmény
A textúra előadásaiban szereplő műtárgyakhoz és kortárs irodalmi alkotásokhoz múzeumpedagógiai feladatok, játékok kapcsolódnak. A kapcsolódó feladatok/foglalkozások irodalmi és képzőművészeti oldalról felkészítik a diákokat az előadások könnyebb befogadására, továbbá segítik az előadások értelmezését és feldolgozását. A komplex élményben több tanórán vagy akár egy egész projektnapon keresztül részesülhetnek a diákok.

A múzeumpedagógiai feladatok a Szépművészeti Múzeum honlapján itt érhetők el.

A Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján itt érhetők el.

Az irodalmi szövegeket pdf formátumban regisztrálást követően (textura@szepmuveszeti.hu) kapják meg a pedagógusok a könnyebb feldolgozás céljából. A műalkotások a Szépművészeti Múzeum honlapjáról tölthetők le (itt link a Textúra oldalára).

Érdeklődni lehet:
textura@szepmuveszeti.hu
Bővebb információ és jegyárak:
https://eszinhaz.hu/eloadasok/rogzitett/textura-vod

Az esemény főtámogatója a  Raiffeisen Bank.

Textúra Stream – Összművészet online

Online jegyvásárlás

Kiállításaink közül ajánljuk