En

Textúra Stream – Pedagógusoknak

Pedagógusoknak
Textúra Stream – Összművészeti fesztivál online!
Képzőművészet, irodalom, színház és zene találkozása a tanórákon

Kedves Pedagógusok!
Szeretettel ajánljuk Textúra Stream előadásunkat, mely idén először online elérhetővé válik mindenki, így az iskolák számára is. A letölthető film megnézhető két vagy több tanórán, de a hozzá kapcsolódó múzeumpedagógiai programunkkal akár egy projektnap keretében feldolgozható. A program célja a képzőművészet és a kortárs irodalom népszerűsítése. A diákok tantermi órák és/vagy online oktatás keretein belül élvezhetik a 120 perces produkciót kiváló hang- és képminőségben.  A felvételt 14 éves kor felett ajánljuk.

Csoportos élmény – 1 jeggyel
Ezúttal nem akadály, ha nem tud eljönni az egész osztály az esti előadásokra, a diákook már országszerte részesülhetnek a Textúra élményében. A Textúra Stream belföldről és külföldről egyaránt elérhető, az előadások megfelelő sávszélesség mellett okostelefonon, okostévén, asztali és táblagépen is nézhetők.

Hogyan elérhető?
Az előadást a vásárláskor kapott kód aktiválásától (az első megtekintéstől) számított 48 órán belül lehet megnézni egyszerre csak egy IP címről. Így a jeleneteket a tantermekben kivetítőn, illetve online oktatásnál a pedagógus számítógépén keresztül megosztással, akár egy egész osztály megnézheti. A film kétszer indítható elölről, többször visszatekerhető, megállítható, részletekben is feldolgozható.

Komplex élmény
A textúra előadásaiban szereplő műtárgyakhoz és kortárs irodalmi alkotásokhoz múzeumpedagógiai feladatok, játékok kapcsolódnak. A kapcsolódó feladatok/foglalkozások irodalmi és képzőművészeti oldalról felkészítik a diákokat az előadások könnyebb befogadására, továbbá segítik az előadások értelmezését és feldolgozását. A komplex élményben több tanárón vagy akár egy egész projektnapon keresztül részesülhetnek a diákok.

A múzeumpedagógiai feladatok a Szépművészeti Múzeum honlapján itt érhetők el.

A Petőfi Irodalmi Múzeum honlapján itt érhetők el.

Az irodalmi szövegeket pdf formátumban regisztrálást követően (textura@szepmuveszeti.hu) kapják meg a pedagógusok a könnyebb feldolgozás céljából. A műalkotások a Szépművészeti Múzeum honlapjáról tölthetők le (itt link a Textúra oldalára).

Érdeklődni lehet:
textura@szepmuveszeti.hu
Bővebb információ és jegyárak:
https://eszinhaz.hu/eloadasok/rogzitett/textura-vod

Kiállításaink közül ajánljuk