En

Szombattól újra nyitva vagyunk!

Három hónap kényszerű zárva tartást követően június 20-án, szombaton újra megnyitja kapuit a Szépművészeti Múzeum. A járványveszély miatt március közepétől csak az online térben találkozhatott a közönség a gyűjteményekkel.  A megnyitást követően az állandó kiállítások, valamint Dürer kora című grafikai kamarakiállítás tekinthetőek meg.

A Szépművészeti Múzeum hétfő kivételével 10 órától 18 óráig várja a látogatókat. A múzeum óvintézkedések betartása mellett nyitja meg kapuit, a látogatókat másfél méteres távolság betartására kérik a nyitva tartás ideje alatt. Az intézményekben tárlatvezetésekre és kisebb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik, megnyílnak a kávézók és a múzeumshopok is.

A most nyíló és október közepéig látható Dürer kora. Német rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből című kiállítás az internacionális gótika világától a reneszánsz korszakon át a manierizmus időszakáig ívelő két évszázad német nyelvterületen készült rajzait mutatja be. A kiállított rajzok Dürer legkiemelkedőbb réz- és fametszetével együtt láthatóak, így összesen 54 művel találkozhat majd a nagyközönség a kiállításon. Hasonló tárlat a múzeum német rajzainak gyűjteményéből utoljára fél évszázada volt látható a Szépművészetiben.

Kiállításaink közül ajánljuk