SZÉPMŰVÉSZETI MÚZEUM

A Gyűjteményről

A Régi Szobor Gyűjtemény az európai szobrászat történetének 19. századig terjedő időszakát öleli fel. A több mint 600 művet számláló gyűjtemény az itáliai reneszánsz olyan kincseit rejti, mint Leonardo egyedülálló Lovasa vagy Verrocchio Fájdalmas Krisztusa, de méltán nevezetesek reneszánsz és barokk kisbronzai is. A német, németalföldi és francia középkort ugyancsak számos remekmű, köztük az internacionális gótika Szép Madonnái és Riemenschneider műhelyének faszobrai, az osztrák barokk művészetet Donner és Messerschmidt alkotásai képviselik.

EURÓPAI SZOBRÁSZAT 1350 – 1800

A Szépművészeti Múzeum rekonstrukciós munkálatai miatt a Régi Szobor Gyűjtemény állandó kiállítása nem látogatható 2018 tavaszáig.

A Szépművészeti Múzeum több mint 25 éve raktárba kényszerült szobrai a most felújított második emeleti kiállítóterekben kerülnek újra bemutatásra. A Régi Szobor Gyűjtemény az európai szobrászat középkortól a klasszicizmusig terjedő hat évszázadának közel 650 művét őrzi. A kiállítás a gyűjtemény több mint 100 remekművét mutatja be, a német későgótika, az itáliai reneszánsz és a legjelentősebb osztrák barokk szobrászok alkotásait sorakoztatva fel. A kiállítás 2015. február 1-ig látogatható.