En

Szakmai programok

Művészeti témák, korszerű megközelítések és egyéni értelmezések: előadások, viták és kurátorokkal való eszmecserék a képzőművészet iránt érdeklődőknek.

Szakmai programok

Gazdag kínálattal szolgálunk mindazok számára, akiknek a múzeumlátogatás több, mint szenvedély és szórakozás, akiket hivatása köt a múzeumi szférához.

Egész évben szoros együttműködésben dolgozunk a különböző területekről érkező szakemberekkel, így pedagógusokkal és idegenvezetőkkel is, ezért különösen fontos számunkra, hogy évente egy-egy napot arra szánjunk, hogy megbeszéljük közös dolgainkat.

Műkedvelő közönségünknek is biztosítunk lehetőséget arra, hogy művészettörténeti előadásokon mélyítse el tudását.

Mi több, azok számára, akik szívesen ki is vennék részüket a Szépművészeti Múzeumban végzett ismeretterjesztő munkából, az Önkéntes Tárlatvezetői Program keretében biztosítunk átfogó művészettörténeti és kommunikációs képzést.

Önkéntes Tárlatvezetői Program

Vegye ki a részét belőle, hogy legyen mit továbbadni!

Szívesen hallgatna angol nyelvű művészettörténeti témájú előadásokat? Érdekli, hogy a Szépművészeti múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei hogyan illeszkednek az egyetemes és a hazai művészet szövetébe? Szeretné a tudását másokkal is megosztani? Ebben az esetben szeretettel várjuk önkéntes tárlatvezetőink közé! Az angol nyelvű önkéntes tárlatvezető-képzés sikeres elvégzése után lehetősége nyílik arra, hogy intézményeink állandó kiállításaiban kalauzolja a kíváncsi turistákat. Nem szükséges művészettörténeti háttér tudás, az intenzív szakmai tanfolyam során a leendő önkéntes tárlatvezetők elmélyítik a művészeti ismereteiket, fejlesztik interpretációs és kommunikációs készségüket.

Ha csak az előadások iránt érdeklődik, arra is van lehetősége, hogy alkalmanként váltson jegyet.

 

További programok: