En

Speciális igényű látogatóknak

A kultúra mindenkié! Tematikus vezetéseket és egyedi foglalkozásokat kínálunk speciális igényű látogatóink számára, előzetes egyeztetést követően.

Speciális igényű látogatóknak

Látás-, hallás- és mozgássérültekkel, valamint szellemi fogyatékossággal élőkkel gyűjtött tapasztalataink alapján állítottuk össze azokat a programelemeket is, amelyek időnként a Szépművészeti Múzeum nagyobb szabású különleges / esti programjainak a részét képezik.

Kreatív múzeumpedagógiai foglalkozásaink közül is bármikor kedvére kiválaszthatja és lefoglalhatja a kedvére valót, legyen az mozgáskorlátozott, vak & gyengénlátó, vagy mentálisan sérült látogatóink számára.

Tárlatvezetés rendelésre

1. Hallássérült csoportoknak

Hallássérült látogatóink számára – egy-egy előre meghirdetett alkalommal – önkéntes nyelvtolmács teszi a múzeumlátogatás élményét teljessé.

2. Mozgáskorlátozott csoportoknak

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Mozgáskorlátozott látogatóink számára a tárlatvezetések nem különböznek a szokásos vezetésektől. A különbség egyedül a kerekes székek térigényéből és a lifthasználat szükségességéből adódik. Ennek megfelelően a csoport maximális létszámát csökkentjük és a tárlatvezetés időtartamát növeljük.

3. Vak és gyengénlátó csoportoknak

Minden állandó és időszaki kiállításon tartunk átfogó vezetéseket, de lehetőség van tematikus tárlatvezetésekre is. Sok éves tapasztalat bizonyítja, hogy a vakok és a gyengénlátók is szívesen vesznek részt hagyományos tárlatvezetéseken. Ennek az a magyarázata, hogy mindenki szereti az ingergazdag környezetet. A múzeum számos élményt kínál – a műtárgyak látványa csak egy a sok közül. A hangulat, a nagy terek felfedezése, a tárlatvezető személyisége és tudása legalább annyira fontos! A hagyományos vezetéstől csak annyiban térünk el, hogy alkalmazkodunk a vakok és gyengénlátók speciális igényeihez, és a szokásosnál részletesebben és árnyaltabban írjuk le a bemutatott műveket.

LEFOGLALOM

 

További programok: