En

Művészeti műhelyek

A Szépművészeti Múzeum művészeti műhelyei a megismerés, önfelfedezés és érzéki élvezetek helyei. A közönség visszatérő alkalmakon testközelből ismerheti meg több ezer év kultúráit.

Művészeti műhelyek

A Szépművészeti Múzeum művészeti műhelyei a megismerés, önfelfedezés és érzéki élvezetek helyei. A közönség visszatérő alkalmakon testközelből ismerheti meg több ezer év kultúráit. Az Ókori Egyiptom kiállításban az érzékek birodalmába kalauzol el az Ízek, színek, képmások sorozat.

Ízek, színek, képmások

– Ókori Egyiptom

A négyalkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más szervünkkel érzékeljük az ókori Egyiptom több ezer éves kultúráját és tárgyait. Az alkalmak elején ókori tárgyakon keresztül közelítjük meg témánkat, a kiállításban beszélgetve, a foglalkozás további részében pedig kézzel fogható közelségbe hozzuk az ókori kultúrát, amelyet így nemcsak könnyebben megértünk, hanem kicsit fel is élesztünk évezredes álmából.

Kerameikos-műhely

– Klasszikus ókor

A felnőttek részére meghirdetett kézműves szakkör célja, hogy megismertesse a résztvevőket a klasszikus ókori művészettel, amely a későbbi művészettörténeti korszakok számára is gyakran mintául szolgált. Lehetőséget kínál a műalkotások elmélyült tanulmányozására, új szempontok szerinti megfigyelésére, és a szabad, kreatív alkotásra. Mindehhez régész, muzeológus, szobrász és keramikus kollégáink nyújtanak szakmai segítséget.

 

További programok: