En

Művészeti műhelyek

A Szépművészeti Múzeum művészeti műhelyei a megismerés, önfelfedezés és érzéki élvezetek helyei. A közönség visszatérő alkalmakon testközelből ismerheti meg több ezer év kultúráit.

Művészeti műhelyek

A Szépművészeti Múzeum művészeti műhelyei a megismerés, önfelfedezés és érzéki élvezetek helyei. A közönség visszatérő alkalmakon testközelből ismerheti meg több ezer év kultúráit. 2019 őszén négy új sorozat indul.  Az Ókori Egyiptom kiállításban az érzékek birodalmába kalauzol el az Ízek, színek, képmások sorozat. A Klasszikus ókor kiállításhoz két eseménysor kapcsolódik: a Kerameikos-műhelyben felnőttek mélyedhetnek el az antik művészet által ihletett kézművességben, a Iuventus ventus foglalkozáson pedig a gyerekeket ismertetjük meg a múzeumok és az antikvitás világával a játékpedagógia segítségével.

Ízek, színek, képmások

– Ókori Egyiptom

A négy alkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más érzékszervünkkel szemléljük az ókori Egyiptom több ezer éves kultúráját és annak tárgyait. Az alkalmak elején az ókori tárgyakon keresztül közelítjük meg témánkat, a kiállításban beszélgetve, a foglalkozás további részében pedig kézzel fogható közelségbe hozzuk azt. Így nem csak könnyebben megértjük ezt az ókori kultúrát, hanem kicsit fel is élesztjük évezredes álmából.

Kerameikos-műhely

– Klasszikus ókor

A felnőttek részére meghirdetett kézműves szakkör célja, hogy megismertesse a résztvevőket a klasszikus ókori művészettel, amely a későbbi művészettörténeti korszakok számára is gyakran mintául szolgált. Lehetőséget kínál a műalkotások elmélyült tanulmányozására, új szempontok szerinti megfigyelésére, és a szabad, kreatív alkotásra. Mindehhez régész, muzeológus, szobrász és keramikus kollégáink nyújtanak szakmai segítséget.

Iuventus ventus

– Klasszikus ókor

Tehetséggondozó programunkba a Z és az Alpha generáció kis tudósait, kutatóit keressük, akiket játékpedagógia segítségével vezetünk be a múzeumok és az antikvitás világába. Havi két alkalommal, hatvan perc színtiszta játék során térképezzük fel a Szépművészeti Múzeum tereit, állandó kiállításait és művészeti kincseit. Játék közben az idő gyorsan eltelik, és észre sem vesszük, hogy mennyi újat tanultunk az ókori görögökről és rómaiakról.

További programok: