En

Különleges / esti programok

Zene, tánc, film, irodalom, színház és képzőművészet: különböző művészeti ágak és műfajok találkoznak a múzeum különleges (hétvégi és esti) programjai során.

Különleges / esti programok

A képzőművészettel való ismerkedésnek sokféle és újszerű módját kínáljuk a múzeumban.

Egy műalkotás attól lesz érdekes és emlékezetes, ha felfedezünk benne valami egyedit és személyeset. Ebben hívjuk segítségül a társművészeteket: a táncművészet, a színház, az irodalom, a komoly és könnyűzene, a divattervezés vagy a gasztronómia, és megannyi más művészeti ág számára jelent inspirációt és keres ezért kapcsolódási pontot a képzőművészettel.

A Szépművészeti Múzeum különleges alkalmi, illetve sorozatszerű programjain koncertek, kortárs tánc- és színházi előadások, tárlatvezetések, workshopok és egyéb aktivitások segítik, hogy a látogatók minél több érzéküket használva szerezzenek a művészettel kapcsolatos élményeket.

A Múzeum+ estéken (havonta egy csütörtök este) a Múzeum megnyitja kapuit azok előtt, akik szívesen fedeznék fel az esti órákban, munkaidő után a gyűjtemény régi és új remekműveit tárművészeti programok kíséretében.  Nagyobb időszaki kiállításainkhoz vernisszázs vagy finisszázs eseményeket szervezünk: a kiállításhoz kapcsolódó szakmai eseményekkel, koncertekkel, filmvetítéssel, esetenként éjszakai nyitva tartással, különleges programokkal búcsúzunk az aktuális kiállításoktól.

Képzőművészet, irodalom és színház találkozását hozza el a Textúra programsorozat: a múzeum kortárs magyar szerzőket kér föl irodalmi szöveg írására a múzeum állandó kiállításából kiválasztott, egy-egy inspiráló képzőművészeti alkotáshoz. Az elkészült irodalmi műveket a múzeum kiállítótereiben színművészek tolmácsolásában ismerhetik meg az érdeklődők: egyszerre megelevenítve az írott szöveget és új megvilágításba helyezve az azt inspiráló műalkotást. A néző saját maga döntheti el, mennyi időt tölt el az egyes színházi jeleneteknél. A színészek a darabokat minden előadáskor párhuzamosan és folyamatosan, többször egymás után adják elő.

 

További programok: