En

Különleges esti programok | Textúra, Múzeum+

Zene, tánc, film, irodalom, színház és képzőművészet: különböző művészeti ágak és műfajok találkoznak a múzeum különleges (hétvégi és esti) programjai során.

Különleges esti programok | Textúra, Múzeum+

A képzőművészettel való ismerkedésnek sokféle és újszerű módját kínáljuk a múzeumban. Egy műalkotás attól lesz érdekes és emlékezetes, ha felfedezünk benne valami egyedit és személyeset. Ebben hívjuk segítségül a társművészeteket: a táncművészet, a színház, az irodalom, a komoly és könnyűzene, a divattervezés vagy a gasztronómia, és megannyi más művészeti ág számára jelent inspirációt és keres ezért kapcsolódási pontot a képzőművészettel. A Szépművészeti Múzeum különleges alkalmi, illetve sorozatszerű programjain koncertek, kortárs tánc- és színházi előadások, tárlatvezetések, workshopok és egyéb aktivitások segítik, hogy a látogatók minél több érzéküket használva szerezzenek a művészettel kapcsolatos élményeket.

MÚZEUM+

A Múzeum+ estéken (havonta egy csütörtök este) a Múzeum megnyitja kapuit azok előtt, akik szívesen fedeznék fel az esti órákban, munkaidő után a gyűjtemény régi és új remekműveit tárművészeti programok kíséretében. Nagyobb időszaki kiállításainkhoz vernisszázs vagy finisszázs eseményeket szervezünk: a kiállításhoz kapcsolódó szakmai eseményekkel, koncertekkel, filmvetítéssel, esetenként éjszakai nyitva tartással, különleges programokkal búcsúzunk az aktuális kiállításoktól.

Up date: A Múzeum+ a járvány alatt sem vész el, csak átalakul, és a biztonságos online térbe költözik, hogy Önök most se maradjanak kedvenc rendezvényük nélkül.  Gondolt már arra, hogy estélyiben, szmokingban, egy pohár pezsgőt kortyolgatva, vagy akár házikabátban, nyuszis papucsban egy forró csoki társaságában tekintené meg egy kiállítás képeit? Megteheti! Az otthoni előkészületeket Önre bízzuk, a különleges múzeumi élményeket pedig mi garantáljuk. Sok minden változik, de egy valami biztos: a Múzeum+ ha kell, házhoz megy. Tárlatvezetéssel, workshoppal, könyvbemutatóval és beszélgetéssel várjuk önöket.

TEXTÚRA

Képzőművészet, irodalom és színház találkoza. Kortárs magyar szerzőket kértünk föl irodalmi szöveg írására a múzeum állandó kiállításából kiválasztott, egy-egy inspiráló képzőművészeti alkotáshoz. Az elkészült irodalmi műveket a múzeum kiállítótereiben színművészek tolmácsolásában ismerhetik meg az érdeklődők: egyszerre megelevenítve az írott szöveget és új megvilágításba helyezve az azt inspiráló műalkotást. A néző saját maga döntheti el, mennyi időt tölt el az egyes színházi jeleneteknél. A színészek a darabokat minden előadáskor párhuzamosan és folyamatosan, többször egymás után adják elő.

További programok: