En

Korszakok a múzeumban – Ókori Egyiptom

A Korszakok a múzeumban – most már könyv és programsorozat! Az első évad tárlatvezetései az Ókori Egyiptom című kötethez kapcsolódnak.

Korszakok a múzeumban – Ókori Egyiptom

A Nílus folyó mentén évezredekig virágzó egyiptomi civilizáció jellegzetes ábrázolásai és különleges írásrendszere a mai napig elvarázsolják a múlt iránt érdeklődőket, a sok ezer éves tárgyakat azonban segítség nélkül olykor nehéz megszólítani.

A 60 perces tárlatvezetések során egy-egy meghatározó témán keresztül ismerkedünk az ókori egyiptomiak hétköznapjaival, írásával, isteneivel, királyával és túlvilági elképzeléseivel.

A tárlatvezetések a Szépművészeti Múzeum Korszakok a Múzeumban című sorozatának első kötetéhez kapcsolódnak, amelynek különlegessége, hogy az olvasó az Egyiptomi Gyűjtemény műtárgyain keresztül ismerheti meg a több ezer évig virágzó ókori egyiptomi civilizációt. A kiállítást bemutató zsebkönyv Ókori Egyiptom címmel kapható a MúzeumShopbanA könyv a látogatók és a kutató párbeszéde alapján íródott, és az ókori Egyiptom iránt érdeklődők igényeire, érdeklődésére is támaszkodik. A szerzővel, Dembitz Gabriellával interjú is készült.

A programot 9 év felettieknek ajánljuk.

További programok: