En

Családi és gyermekprogramok

Legyen élmény a múzeumlátogatás! Interaktív, játékos és kreatív programok sora várja a gyerekeket és szüleiket

Családi és gyermekprogramok

Izgalmas többgenerációs programokkal várjuk a család apraja-nagyját a Szépművészeti Múzeumban.

Az újdonsült szülők számára a Mama, nézd! rendhagyó tárlatvezetések biztosítanak kellemes környezetet a kisbabás múzeumlátogatásra. A sorozat keretében a Szépművészeti Múzeumban,  a Magyar Nemzeti Galériában és a Vasarely Múzeumban is részt vehetnek látogatóink a kötetlen, családi témákat bemutató túrákon. A Szemezgető kiváló lehetőség arra, hogy a családok alkalmanként egy-egy különleges műalkotással ismerkedjenek meg. Az őszi és tavaszi iskolai szünidőben nagy szeretettel várjuk a gyerekeket a Múzeumi Szünetelőre, azaz játékos vezetésekre az időszaki kiállításon.

Nyári táborainkra 2019. május 31-ig fogadjuk a jelentkezéseket!

Utazóbőrönd – múzeumi társasjáték családoknak

Képtári kalandokra hív az Utazóbőrönd a megújult Szépművészeti Múzeum állandó kiállításában. Miközben a csapatmunka és az eszmecsere a családi összetartást erősíti, a társasjáték a gyerekek készségeit is fejleszti, így a tájékozódást, a vizuális memóriát és a szókincset. 

muzped_borond_egyiptomi_6
muzped_borond_egyiptomi_2
muzped_borond_egyiptomi_3
muzped_borond_egyiptomi_5
Muzped_borondok_201901240126_03
Muzped_borondok_201901240126_05
muzped_borond_egyiptomi_4
SZM-ESE_Muzped_Utazoborondok_20190126_001
SZM-ESE_Muzped_Utazoborondok_20190126_003
SZM-ESE_Muzped_Utazoborondok_20190126_006
SZM-ESE_Muzped_Utazoborondok_20190126_007
muzped_borond_egyiptomi_1

1. Az Egyiptomi kaland

Sokan rajonganak az ókori Egyiptom kultúrájáért, legyen szó gyerekekről vagy felnőttekről. De vajon hányan tudnák, mihez kezdjenek egy titokzatos bőrönd tartalmával, amelyet egy sietve távozó egyiptológus hagyott hátra?

Az új Utazóbőrönd a Szépművészeti Múzeum Egyiptomi kiállításában megoldandó rejtélyekkel, izgalmas fejtörőkkel és az utazóra leselkedő mágikus veszélyekkel övezett kalanddal várja a látogatókat. A cél? Rábukkanni az Egyiptom egyik legfontosabb ásatásán dolgozó egyiptológus, dr. Sípos György nyomára és eljuttatni neki a felbecsülhetetlen értékű holmikat tartalmazó bőröndjét.

Az Utazóbőrönd 2019. április 30-tól kölcsönözhető az Szépművészeti Múzeum bejárati terében az információs pultból. A családi társasjátékot ajánljuk minden 9 év feletti látogatónknak.

Játék időtartama Korcsoport Játékosok száma Belépődíj Kölcsönzési díj
kb. 60’ 9–99 1 felnőttel max. 3 gyerek Pontos információ itt 2000 Ft

Látogatóink a következőket mondták a családi társasjátékról:

„Onurisz és Mehit története volt a gyerekeim kedvenc feladata, mert szeretjük a régi történetet, és érdekel mit gondoltak régen az emberek a világról.

ui.: Rejtélyektől érdekes a világ”

„A térképes játék volt a legjobb, mert a térképet lehetett böngészni, mert nagyon szeretjük a földrajzot. Érdekes volt az igazi hieroglifákat böngészni.

Jó élmény volt, egyedül is ügyesen boldogultak a gyerekek, csak időnként kellett segíteni nekik.”

„A programot nagyon jónak tartom. Felkelti a gyerekek érdeklődését a múzeumlátogatások iránt.”

„Szülőként is szuper élmény volt, nagyon színvonalas, nekem is fejtörés.”

2. Télvarázs

A Télvarázs túra színekkel és illatokkal teli képtári utazásra hív, ahol fagyos tájak mellett szarvasok és angyalok várnak a családokra. A játékosok egy szarvas nyomába erednek. A nyomozás során minden feladványhoz és feladathoz megtalálják a szükséges kellékeket a bőröndben.

Játék időtartama Korcsoport Játékosok száma Belépődíj Kölcsönzési díj
kb. 60’ 5–99 1 felnőttel max. 3 gyerek Pontos információ itt 2000 Ft

Az Utazóbőröndöt keddtől vasárnapig 10.00 és 16.00 óra között lehet az információs pultnál kölcsönözni, a kölcsönzés maximális időtartama 180 perc.

A Télvarázs túráról látogatóink a következőket mondták:

„Izgalmas és kreatív. Nagyon tetszik, hogy játékosan vezeti végig a gyerekeket a műtárgyakon.”

„Nagyon változatosak voltak a feladatok, a program több generációnak is alkalmas.”

„Tetszett a küldetés jelleg, jó volt a bőröndöt használni.”

„Pont jó hosszúságú, változatosak a feladatok.”

„Izgalmas és kreatív. Nagyon tetszik, hogy játékosan vezeti végig a gyerekeket a műtárgyakon. Másodszor vettünk részt múzeumpedagógiai foglalkozáson a Szépműben, és a lányom már felismer néhány műtárgyat. Azt gondolom, nagyon jó módja ez annak, hogy a gyerekekkel megszerettessük a művészetet, szeressenek múzeumba járni.”

„6 éves kortól megfelelő kérdések vannak, a gyerekek élvezik a „kincskeresést”. Visszatérőként újra megtaláltuk a „régi” kincseket. Az illatok szuperek és a játék is megfelelő hosszúságú volt: 45–60 perc.”

Tesztnap

Regisztrálok

Minden szezon elején tartunk egy próbanapot, amikor megkérdezzük látogatóinkat, hogy tetszik-e nekik a játék, és milyen javaslataik vannak. A végleges verzióban figyelembe vesszük visszajelzéseiket és igyekszünk azokat szervesen beépíteni a következő szezon koncepciójába.

Várjuk a következő szezonra is a lelkes teszterek regisztrációját!

 

 

 

További programok: