En

Mecénás Klub

Regisztráció

Mecénás Klub

2019. április 24.

17:30 - 19:30

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria

A Mecénás Klub negyedik előadásán Kolozsváry Marianna mesél a Kolozsváry Ernő által alapított gyűjteményről. Személyes történeteket hallhatunk Bálint Endréről, Korniss Dezsőről, Ország Liliről, továbbá megismerhetjük a gyűjtemény további kiemelkedő darabjait, többek között Egry József, Gulácsy Lajos, Veszelkszky Béla és Vilt Tibor alkotásait.

” Kétségtelenül előnyt jelent, hogy láttam a művészeket, voltam náluk, beszélgettem velük, s nem könyvből tanultam a művészetüket.” (Kolozsváry Marianna)

A résztvevők száma: max. 80 fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak ingyenes | Pártolóknak – 2.000 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak és érdeklődőknek – 4.000 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a vezetés, a belépő, az esti nyitva tartás költségét, valamint a szervezés díját.

Ingyenes és külsős regisztráció: baratikor@szepmuveszeti.hu 

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK! 

További programok:

Kezet rá!

Helyszín: Egyiptomi Gyűjtemény

Az eredeti műtárgyak, pl. amulettek, egy szívskarabeusz vagy egy kanopuszfedél kézbevételekor a múzeum felkészített önkéntesei osztják meg ismereteiket a tárgyakról.

Kurátori tárlatvezetés Szentendrén a Baráti Kör számára

Május és június hónapban egy-egy alkalommal várjuk látogatóinkat a megújult Schickedanz-terembe, ahol a múzeum Michelangelo-kiállításához kapcsolódó előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hetven év után – épület-séta

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Magyar nyelvű épület-séta, a Román Csarnok bemutatására fókuszálva

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… (nyári tábor)

Helyszín: Európai művészet 1250-1600 kiállítás

Kalandra fel! Egyhetes nyári táboraink otthont teremtenek a gyerekeknek a múzeumban,.