En

ÚJ IDŐPONTBAN – Kiégetett pillanat

Online jegyvásárlás

Ízek színek képmások

ÚJ IDŐPONTBAN – Kiégetett pillanat

2020. szeptember 18.

16:30 - 19:00

Helyszín: Ókori Egyiptom kiállítás

Az ókori egyiptomi művészet legelső tárgyai agyagból készültek. Az agyagtárgyak formája, mérete, mintái idővel egyre változatosabbak lettek. Jelen voltak az emberek mindennapjaiban és öröklétében. Nemcsak edényeik, hanem mágikus tárgyaik, túlvilági ételeik is ebből készültek. A kiállításon közösen fedezzük fel a tárgyak funkcióit, szakrális és profán jellegüket. A foglalkozáson mindenki megalkotja saját, egyiptomi stílusú védelmező tárgyát, amiben Hidvégi Petra keramikus segíti a résztvevőket.

Ízek, színek, képmások – Érzékletes utazás a Nílus völgyében

 

Művészeti műhely

A négyalkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más szervünkkel érzékeljük az ókori Egyiptom több ezer éves kultúráját és tárgyait. Az alkalmak elején ókori tárgyakon keresztül közelítjük meg témánkat, a kiállításban beszélgetve, a foglalkozás további részében pedig kézzel fogható közelségbe hozzuk az ókori kultúrát, amelyet így nemcsak könnyebben megértünk, hanem kicsit fel is élesztünk évezredes álmából.

Létszám Részvételi díj

(tartalmazza a belépődíjat)

Időtartam
10 fő Alkalmi díj: 7000 Ft 120–150 perc

FONTOS
Mivel a programra a tavasszal tervezett időpontnak megfelelően 16.30-tól, a múzeum jelenlegi nyitvatartási idején kívül kerül sor, ezért belépésre a Dózsa György út 41. szám alatti szolgálati bejáraton lesz lehetőség.

További programok:

Előre meghirdetett vezetés

Ezerarcú antikvitás

Helyszín: Klasszikus ókor kiállítás

Előre meghirdetett vezetés

Dürer kora

Helyszín: Földszint, Michelangelo-terem

A Szépművészeti Múzeum kiállításai tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!