En

ÚJ IDŐPONTBAN – Ízletes ókor

Online jegyvásárlás

Ízek színek képmások

ÚJ IDŐPONTBAN – Ízletes ókor

2020. október 02.

16:30 - 19:00

Helyszín: Ókori Egyiptom kiállítás

Az ókori Egyiptomban súlyos bűnnek számított, ha az, akinek volt mit ennie, egy éhező embernek nem adott ételt. Ahhoz, hogy elkerüljük a bűnbe esést, megfőzzük, kisütjük és megosztjuk ételeinket. A kiállítás tárgyainak segítségével bepillantunk az egyiptomi lakomák és az isteneknek szánt áldozati ételek világába, és felfedezzük a mindennapok étkezési szokásait. A foglalkozás lezárásaként elkészítjük és elfogyasztjuk az ókori receptek alapján készült egyiptomi ételeinket Gannoruwa Réka egyiptológusnak, a NEGURA főzőiskola vezetőjének a segítségével.

Ízek, színek, képmások – Érzékletes utazás a Nílus völgyében

Művészeti műhely

A négyalkalmas szakkör foglalkozásai során mindig más-más szervünkkel érzékeljük az ókori Egyiptom több ezer éves kultúráját és tárgyait. Az alkalmak elején ókori tárgyakon keresztül közelítjük meg témánkat, a kiállításban beszélgetve, a foglalkozás további részében pedig kézzel fogható közelségbe hozzuk az ókori kultúrát, amelyet így nemcsak könnyebben megértünk, hanem kicsit fel is élesztünk évezredes álmából.

Létszám Részvételi díj

(tartalmazza a belépődíjat)

Időtartam
10 fő Díj alkalmanként: 7000 Ft 120–150 perc

FONTOS
Mivel a programra a tavasszal tervezett időpontnak megfelelően 16.30-tól, a múzeum jelenlegi nyitvatartási idején kívül kerül sor, ezért belépésre a Dózsa György út 41. szám alatti szolgálati bejáraton lesz lehetőség.

További programok:

Előre meghirdetett vezetés

Ezerarcú antikvitás

Helyszín: Klasszikus ókor kiállítás

Előre meghirdetett vezetés

Dürer kora

Helyszín: Földszint, Michelangelo-terem

A Szépművészeti Múzeum kiállításai tárlatvezetéssel még nagyobb élményt nyújtanak!