En

BAUHAUS 100. | Modern építészet Pasaréten

Regisztráció

BAUHAUS 100. | Modern építészet Pasaréten

2019. április 27.

15:00 - 17:30

Helyszín: Pasarét

A 100 éve Walter Gropius által alapított Bauhaus Iskola évfordulója alkalmából Pasarétre hívunk minden kedves érdeklődőt. Sétánk legelején az 1931-ben felavatott Napraforgó utcai kislakásos villatelepet látogatjuk meg, majd szakrális- magán- és középületeket egyaránt felkeresünk.

A 19 sz. végéig Pasarét egy kis családi házas beépítésű résztől eltekintve teljesen üres volt, a századfordulón épült meg a Pasaréti út, 1930-ban elindult az 5-os buszjárat, az embereknek megnőtt a zöldövezeti igényük, jelentős életmódváltás történt: divattá vált a sport, a kirándulás.                              Ezek a tényezők nyilvánvalóan felértékelték és vonzóbbá tették a környéket, és hamarosan a polgári középréteg számára egyik legkedveltebb környékké vált Pasarét.

Az új központ a Pasaréti tér lett, ahol 1934-ben szentelték fel a templomot, majd 4 évvel később a buszvégállomás épületét. A benépesült területre a családok gyermekeiket az 1936-ban átadott Fenyves úti általános iskolába vihették.

Sétáljunk Kapovits Réka építészmérnök vezetésével Pasaréten 150 percig és ezzel ünnepeljük a Bauhaus Iskola 100. évfordulóját!

A résztvevők száma: min. 15 fő, max. 35fő

Részvételi díj: Baráti Kör Mecénásoknak és Pártolóknak 3.500 Ft/fő | Baráti Kör Tagoknak – 5.500 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a vezetés, a belépő, az esti nyitva tartás költségét, valamint a szervezés díját.

A programra Mecénásoknak előjelentkezési lehetőséget biztosítunk 2019. április 9. és április 11. között. Az előjelentkezési időszakban online befizetésre és egyszeri e-mailes előfoglalásra egyaránt van lehetőség. A helyfoglalás a részvételi díj személyes vagy online rendszerünkön keresztül történő befizetésével véglegesíthető. Április 12-én (péntek) a jelentkezés megnyílik a Pártolói kör számára, ezután a fennmaradó helyek függvényében lehet jelentkezni a programra.További érdeklődők regisztrációját a rendelkezésre álló helyek függvényében április 19-től tudjuk fogadni.

Programjelentkezés
LEGYEN A BARÁTUNK! 

További programok:

Kezet rá!

Helyszín: Egyiptomi Gyűjtemény

Az eredeti műtárgyak, pl. amulettek, egy szívskarabeusz vagy egy kanopuszfedél kézbevételekor a múzeum felkészített önkéntesei osztják meg ismereteiket a tárgyakról.

Kurátori tárlatvezetés Szentendrén a Baráti Kör számára

Május és június hónapban egy-egy alkalommal várjuk látogatóinkat a megújult Schickedanz-terembe, ahol a múzeum Michelangelo-kiállításához kapcsolódó előadásokon vehetnek részt az érdeklődők. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hetven év után – épület-séta

Helyszín: Szépművészeti Múzeum

Magyar nyelvű épület-séta, a Román Csarnok bemutatására fókuszálva

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem… (nyári tábor)

Helyszín: Európai művészet 1250-1600 kiállítás

Kalandra fel! Egyhetes nyári táboraink otthont teremtenek a gyerekeknek a múzeumban,.