En

A Kobold nyomában

Jegyvásárlás

A Kobold nyomában

Családi program
Szépművészeti Múzeum
Időtartam: 90 perc
Maximális létszám: max. 3 gyerek / felnőtt
Programdíj: 2000 Ft kölcsönzési díj + belépők

Ismeretlen tettes ellen indít körözést a Szépművészeti Múzeum. Vigyázat, bosszantó!

Rettenetes a felfordulás a Szépművészeti Múzeum képtárában: a tettes elillant és a múzeum már csak a gyerekek segítségében bízik. Az első szakértői vélemény szerint egyik éjszaka egy Ligeti Koboldként azonosított varázslény osont be a múzeum épületébe, és hagyott hátra maradandó nyomokat az európai művészet remekműveit őrző képtárban. A jelenleg szökésben lévő kobold a múzeumi előírások tiltotta varázserőt alkalmazta a bűncselekmény elkövetésekor. Feltehetően így tudott a múzeumi kamerák és biztonsági őrök szeme előtt be- és kiszökni, és ezért nem sikerült őt mind ez idáig elcsípni.

A tettes azonosítását és elfogatását tovább nehezíti, hogy a mágikus teremtményt csak a gyerekek látják! A Szépművészeti Múzeum egyetlen reménye, hogy a múzeumba látogató gyerekek a nyomokat megvizsgálva élethű fantomképet tudnak alkotni a galibáért felelős koboldról. A segítőkész kiskorúaknak szülői felügyelet mellett az információs pultban bocsátja rendelkezésre a Szépművészeti Múzeum a nyomozás aktáját tartalmazó bőröndöt.

Miközben a csapatmunka és az eszmecsere során az egész család jól szórakozik, a társasjáték fejleszti a gyerekek készségeit is: a tájékozódást, a vizuális memóriát és a szókincset.

A bőrönd a múzeum bejárati terében az információs pultból kölcsönözhető 10.00 és 16.00 óra között, a kölcsönzés maximális időtartama 180 perc.

A bőrönd 5 éves kortól ajánlott!

Tovább olvasom

További programok:

Esti program
Mama, nézd!

A szerelem színei

Felnőttek   |   24 fő
Inspiráló! múzeumi rajzszakkör felnőtteknek

A növény

Felnőttek   |   12 fő