En

Praktikus információk a Rubens és kora kiállítás látogatásához

Kedves Látogatóink!

Az alábbiakban összegyűjtöttük Önöknek a 2020. február 16-ig látogatható tárlatra való belépéssel kapcsolatos legfontosabb tudn0ivalókat.

  • A kiállítás hétfőnként is nyitva tart 10.00 órától. Hétfői napokon kizárólag a Rubens és kora kiállítás látogatható, más tárlataink és a Román Csarnok zárva tartanak.
  • Január 31-től pénteken, szombaton és vasárnap csak a Rubens és kora kiállítás hosszabb nyitvatartásban látogatható: belépés  19.00-ig, zárás 19.45-kor. 
  • Biztonsági okokból a kiállításra kiadható jegyek száma korlátozott, a nyitvatartás magas látogatószám esetén bármikor előre jelzés nélkül is változhat, illetve a jegykiadás átmenetileg szünetelhet. Hétvégén a pénztárhoz hosszabb sorban állásra lehet számítani már az épület előtt, a belépést időszakosan korlátozhatják.
  • Az elővételes jegyeken szereplő egyórás idősáv az érkezők egyenletes eloszlására szolgál, nem garantálja a kiállításra való belépés időpontját és nem korlátozza a látogatás időtartamát. Az időpontos jeggyel érkezők soron kívül beléphetnek az épületbe, a jegyek már közvetlenül belépésre szolgálnak, így rögtön a mélyföldszinti ruhatárhoz lehet menni. Az épületben telefonos kódleolvasással ellenőrzik a jegyek érvényességét, melyeket kinyomtatva és telefonon bemutatva is elfogadunk. A kiállításra a belépést érkezési sorrendben biztosítjuk (kivéve a meghirdetett vagy megrendelt programok esetében).
  • A még időpontra nem érvényesített ajándék- és partnerjegyekkel érkezők – a szabad helyek függvényében – is soron kívül léphetnek be az épületbe az információs pulthoz, ahol a jegyeket a látogatás időpontjára érvényesítik, és kiadják a belépőjegyet. Teltház esetén sajnos nem tudjuk fogadni a nem időpontra szóló jegyekkel érkezőket. A fel nem használt időpont nélküli „Rembrandt+Rubens” ajándék- és partnerjegyek érvényesíthetők a Rubens-kiállítás megtekintésére.
  • A 70 éven felüli EGT állampolgárok, valamint a Baráti Kör pártolók és mecénások soron kívül léphetnek be az épületbe, és az információs pultnál igényelhetik díjtalan belépőjüket.
  • A fogyatékkal élők és 1 fő kísérőjük, valamint az ICOM és ICOMOS kártyával érkezők is soron kívül léphetnek be az épületbe, ők a bejárattól jobbra eső pénztárnál kaphatják meg díjtalan belépőjüket.
  • Díjtalan belépőre más alapon jogosultakat (pl. pedagógusok, újságírók) kérjük, hogy az épület előtt a pénztárhoz sorban állók között várakozzanak. Amennyiben elővételes jeggyel rendelkező társaságában érkeznek, akkor vele együtt soron kívül léphetnek be az épületbe. Az épületen belül a bejárattól jobbra eső pénztárnál is igényelhetik belépőiket.

Látogatás előtt kérjük, olvassa el a Látogatói szabályokat.

Csoportos tárlatvezetés foglalására már nincs szabad időpontunk. 

Kiállításaink közül ajánljuk