En

Múzeum+ Január

Múzeum+ Január

Regisztráció

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

2019. január 10. csütörtök, 18.00-22.00

2019-ben is folytatódik a nagy sikerű Múzeum+ sorozat, amely 9 alkalommal, hosszabbított nyitva tartás keretében várja a látogatókat. A több mint 10 éve működő programsorozat hónapról-hónapra megújult témákkal, de hasonló felépítéssel várta az érdeklődőket: minden alkalommal tárlatvezetések, workshopok, vendégfellépők vezetései, zenei koncertek, tánc-performanszok, irodalmi előadások, finom ételek és különleges borok segítették a gyűjtemények megismerését, felfedezését.
Az elmúlt évektől eltérően a következő Múzeum+ alkalmak ingyenesek lesznek, amellyel a brit múzeumi esték mintáját szeretnénk követni. Kezdjétek nálunk az estét, szervezzétek hozzánk a randitokat, járjátok be a múzeum megújult gyűjteményeit, töltsétek fel magatokat új élményekkel.

TAPAS- ÉS BORVARIÁCIÓK a Fine Art Bistro konyhájából
LOUNGE BAR – Zsuffa Peti rádiós Dj, Jazz-Jedy-vel,

Zsuffa Peti 1998 óta készít jazz-rádió műsorokat. Kitartó munkájának eredményeképpen ma már több országban, több frekvencián, hálózatszerűen jelennek meg műsorai, melyek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a jazz ne csak egy szűk társadalmi réteghez, hanem szélesebb hallgatói közönséghez eljusson.
Helyszín: Márvány Csarnok

MEGÚJULT KIÁLLÍTÁSOK – POP UP TÁRLATVEZETÉSEK A GYŰJTEMÉNYBEN

Az este folyamán sok-sok izgalmas és érdekes tárlatvezetés segíti a látogatókat az újrarendezett és megújult gyűjtemények megismeréséhez, felfedezéséhez.

18.30 és 20.15 Kevély Flóra: Az Osztrák-Magyar Monarchia első és egyetlen régészeti missziója (Egyiptomi kiállítás)
18.30 és 20.15 Varga Viola: Terry Gilliam múzsái – Manierizmus és mitológia (Régi Képtár)
18.30 és 20.30 Cser Judit: Rákóczitól a fényfestészetig (Magyar Barokk Gyűjtemény)

18.45 és 20.45 Mertus Ágnes: Bűnök és erények – Tárlatvezetés a németalföldi gyűjteményben (Régi Képtár, XXIII. terem, A műfajok önállósodása Németalföldön a 16. században)
18.45 és 20.45 Lovass Dóra: A misztikus extázis festője: El Greco művészete (Régi Képtár)
19.15 és 21.00 Dembitz Gabriella: Az istenek lecsendesítése és szolgálata – templomi kultusz az ókori Egyiptomban (Egyiptomi kiállítás)
19.15 Bencze Ágnes: Utazás az ókori Itáliában (Antik Gyűjtemény)
19.30 és 20.30 Halász Rita: A jó, a rossz és a csúf (Régi Szobor Gyűjtemény)
20.15 Süvegh Eszter: Ezerarcú mitikus lények (Antik Gyűjtemény)
21.00 Endreffy Kata: Egyiptom az Antik kiállításon (Antik Gyűjtemény)

 

GUIDED TOUR IN ENGLISH
9 pm „What happened to the female body? – A guided tour in the Sculpture Collection”

KEDVENC MŰTÁRGYAM
20.00 Csőre Gábor színművész mesél kedvenc Szépműs műtárgyáról

WORKSHOP – Kreatív sziget: Téli varázs!
Színezzük ki Grimmer „ A Tél” című képét! A hóval borított városkából varázslatos módon eltűntek az emberek. Színekkel keltsük életre a fehér tájat.
A foglalkozást Deme Edina vezeti, helyszín: Román Csarnok

MEGELEVENEDIK AZ ÓKOR az Antik Gyűjteményben
Ókori személyek ruhájába és szerepébe bújt színészek mesélnek az antik kiállítás műtárgyairól, valamint rajtuk keresztül a saját életükről és az adott korszakról is.
18.30 Találkozás egy athéni rabszolgalánnyal (Manyasz Erika)
19.30 Találkozás egy római szobrászmesterrel (Boros Ádám)

KULTÚR BONBON – zene, tánc, költészet és impró a gyűjteményekben
Az este folyamán a képtárakban meglepő dolgok történnek. Volt már olyan érzésed, hogy mennyire illene egy műtárgyhoz egy füledbe csengő dallam, egy vers, vagy egy mozdulat, ami kifejezi az érzést, a pillanatot, a röppenő csodát, amit egy műtárgy megfigyelésekor átélünk? A gyűjteményekben az este folyamán fel-fel csendülnek érdekes dallamok, jól ismert költemények, megelevenednek mozdulatok, amelyek a színesítik, gazdagítják, kiegészítik a képtárak gyűjteményét.

Regisztrálni helyben, vagy előzetesen az alábbi  weboldalon lehetséges

Előző Múzeum+ estek

Gyakori kérdések

2019-ben az állandó kiállítások és a programok díjtalanul látogathatóak a Múzeum+ program keretében, csak egy regisztrációt kérünk. Az aktuális időszaki kiállítások azonban csak a napközben érvényes árú belépővel tekinthetők meg.

17.00 órától várjuk látogatóinkat, az kiállítások zárása 21.30-kor kezdődik, az épületet 22.00-kor zárjuk.

Előre jelentkezni nem kell és nem is lehetséges, érkezési sorrendben fogadjuk az érdeklődőket. Egy vezetésen 20-30 fő tud résztvenni a vezetés helyszínétől függően. Találkozás az adott kiállítás bejárata előtt.

A Múzeum+ alatt is érvényesek a látogatási szabályok, így a kabátokat és a nagyméretű táskákat és minden hátizsákot kérjük leadni a díjtalan ruhatárban. Zárható szekrények is rendelkezésre állnak, ezek használatához 100 Ft-os (vagy 1 Eurós) érme szükséges. (link látogatási szabályokhoz).