En

A kobold nyomában

Ismeretlen tettes ellen indít körözést a Szépművészeti Múzeum. Vigyázat, bosszantó!

Képtári kalandokra hív az Utazóbőrönd a megújult Szépművészeti Múzeum állandó kiállításában. Miközben a csapatmunka és az eszmecsere a családi összetartást erősíti, a társasjáték a gyerekek készségeit is fejleszti, így a tájékozódást, a vizuális memóriát és a szókincset. 

Játék időtartama Korcsoport Játékosok száma Belépődíj Kölcsönzési díj
kb. 60’ 5–99 1 felnőttel max. 3 gyerek Pontos információ itt. 2000 Ft

Az Utazóbőröndöt keddtől vasárnapig 10.00 és 16.00 óra között lehet az információs pultnál kölcsönözni, a kölcsönzés maximális időtartama 180 perc.

2019. június 1.

Rettenetes a felfordulás a Szépművészeti Múzeum képtárában: a tettes elillant, a múzeum már csak a gyerekek segítségében bízik.

Az első szakértői vélemény szerint a június elsejére virradó éjszaka egy Ligeti Koboldként azonosított varázslény osont be a múzeum épületébe, és hagyott hátra maradandó nyomokat az európai művészet remekműveit őrző képtárban. A jelenleg szökésben lévő kobold a múzeumi előírások tiltotta varázserőt alkalmazta a bűncselekmény elkövetésekor. Feltehetően így tudott a múzeumi kamerák és biztonsági őrök szeme előtt be- és kiszökni, és ezért nem sikerült őt mind ez idáig elcsípni.

A tettes azonosítását és elfogatását tovább nehezíti, hogy a mágikus teremtményt csak gyerekek látják! A Szépművészeti Múzeum egyetlen reménye, hogy a múzeumba látogató gyerekek a nyomokat megvizsgálva élethű fantomképet tudnak alkotni a galibáért felelős koboldról. A segítőkész kiskorúaknak szülői felügyelet mellett az információs pultban bocsátja rendelkezésre a Szépművészeti Múzeum a nyomozás aktáját tartalmazó bőröndöt.

A legfrissebb híreket és fejleményeket itt követheti nyomon a nyilvánosság. A nagyszabású nyomozást kiállítással zárjuk. Kiállítjuk a legjobb fantomképeket és a legötletesebb személyleírásokat. Ennek eredményeiről szintén itt tájékoztat a múzeum.

 

Kiállításaink közül ajánljuk