En

Múzeumpedagógia

Múzeumpedagógia

Lefoglalom

Foglalkozás-témák

Gyakori kérdések

A látogatás előtt

Előzetes bejelentkezés

Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie, hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes. Tárlatvezetések és foglalkozások megrendelése esetén nem kell külön regisztrálni.

Tárlatvezetések és foglalkozások megrendelése

Iskolai csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, nyitvatartási időben tudunk biztosítani. Az első kezdési időpont 10.30, utolsó kezdési időpont 16.30.  A Múzeumpedagógiai Osztállyal legalább egy héttel a választott időpont előtt fel kell venni a kapcsolatot! Jelentkezni a Múzeumpedagógia weboldalán lehet, a regisztrációs űrlap kitöltésével.

Tanóra a múzeumban

Iskolai csoporttal érkező pedagógusok csak akkor tarthatnak múzeumi tanórát a Szépművészeti Múzeum állandó gyűjteményeiben, ha a látogatás előtt a Múzeumpedagógiai Osztálytól engedélyt kapnak rá. Az időszakos kiállításokon a pedagógusok sem tarthatnak csoportfoglalkozást.

Díjmentes vasúti utazás

A MÁV-START Zrt. díjmentes utazást biztosít a Szépművészeti Múzeumba látogató magyarországi diákcsoportok és kísérőik számára. A díjmentes utazás hétfőtől szombatig vehető igénybe. Visszautazásra a menetjegy csak akkor jogosít, ha a látogatáskor a menetjegyet a Szépművészeti Múzeum bélyegzőjével hitelesíti. A “Bejelentés csoportos utazás elszámolásához” nevű nyomtatványhoz az iskola a meghatározott napra érvényes fogadónyilatkozat másolatát is köteles csatolni.  

Fogadónyilatkozat kitöltése.

Változások jelzése / Lemondás

Kérjük, időben értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt az esetleges változásokról a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu e-mail címen vagy a +36/30-221-75-65-ös telefonszámon. A látogatás meghiúsulása esetén kiemelten fontos, hogy a lemondás minél előbb megtörténjen.

A látogatás napján

Érkezés 15 perccel korábban

Kérjük, a lefoglalt időpont előtt min. 15 perccel érkezzen meg a csoport. Amennyiben előreláthatólag késnek, értesítsék  a Múzeumpedagógiai Osztályt a +36/30-221-75-65-ös telefonszámon.

30 percnél nagyobb késés esetén

Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, nem áll módunkban a tárlatvezetést megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Jegyvásárlás

A múzeumi belépőjegyeket és a tárlatvezetés / foglalkozás díját a múzeum jegypénztárában készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel rendezhetik, egyedi esetekben átutalással.

Ruhatár

A kabátokat, csomagokat, hátizsákot és minden 30 x 40 x 20 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell elhelyezni. Erre a jegyvásárlást követően van lehetőség.

Múzeumi szabályok ismertetése

Kérjük, hívják fel a tanulók figyelmét arra, hogy legfeljebb 30 centiméterre közelíthetik meg a műtárgyakat! Étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben. Csak ceruzát és filctollat lehet használni – zsírkréta, golyóstoll, töltőtoll, pasztellkréta használata nem megengedett. Kérjük, hogy a mobiltelefonokat halkítsák le. Fényképeket csak az állandó gyűjteményben lehet készíteni (vaku és fényképállvány használata nélkül), az időszaki kiállításokon nem.

Köszönjük az együttműködést!

 

A látogatás előtt

Ingyenes belépő a kísérőnek

Legalább 10 fős csoport látogatása esetén 1 fő kísérő számára ingyenes a belépő mind az állandó, mind az időszaki kiállításokra.

Idegenvezetőknek nem engedélyezett a tárlatvezetés

Idegenvezetők számára nem engedélyezett a tárlatvezetés a kiállítóterekben. Az állandó tárlatokon és az időszaki kiállításokon csak múzeumunk képzett tárlatvezetői tarthatnak magyar, illetve idegen nyelvű (angol, francia, német, olasz és orosz) tárlatvezetéseket. Amennyiben a Szépművészeti Múzeum nem tud tárlatvezetést biztosítani a kívánt idegen nyelven, lehetőség van arra, hogy az utazási irodák idegenvezetői fordítsanak a magyar nyelvű tárlatvezetésen.

Előzetes bejelentkezés

Minden 10 fő feletti, szervezetten érkező csoportnak előzetesen be kell jelentkeznie, hétköznap legkésőbb a látogatás előtti napon 16.30 óráig, hétvégi látogatás esetén péntek 12 óráig, online regisztrációval. A bejelentkezés csak a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes. Tárlatvezetések megrendelése esetén nem kell külön regisztrálni.

Tárlatvezetések megrendelése

Csoportok számára tárlatvezetéseket és foglalkozásokat kizárólag előre egyeztetett időpontban, nyitvatartási időben tudunk biztosítani. Az első kezdési időpont 10.30, utolsó kezdési időpont 16.00.  A Múzeumpedagógiai Osztállyal legalább egy héttel a választott időpont előtt fel kell venni a kapcsolatot! Jelentkezni a Múzeumpedagógia weboldalán lehet, egy regisztrációs űrlap kitöltésével.

Rendezvények

Nyitvatartási időn túl csak bérbe adott rendezvényterületen van mód tárlatvezetések, foglalkozások tartására.

Változások jelzése / Tárlatvezetések lemondása

Kérjük, időben értesítsék a Múzeumpedagógiai Osztályt az esetleges változásokról a muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu e-mail címen vagy a +36/30-221-75-65-ös telefonszámon. A látogatás meghiúsulása esetén kiemelten fontos, hogy a lemondás minél előbb megtörténjen.

A látogatás napján

Érkezés 15 perccel korábban

Kérjük, a lefoglalt időpont előtt legalább 15 perccel érkezzen meg a csoport. Amennyiben előreláthatólag késnek, értesítsék  a Múzeumpedagógiai Osztályt a +36/30-221-75-65-ös telefonszámon.

30 percnél nagyobb késés esetén

Amennyiben a csoport 30 percnél többet késik, nem áll módunkban a tárlatvezetést megtartani. Egy későbbi időpontban – újabb egyeztetés után – lehetőség van a pótlásra.

Jegyvásárlás

A múzeumi belépőjegyeket és a tárlatvezetés/foglalkozás díját a múzeum jegypénztárában készpénzzel vagy bankkártyás fizetéssel rendezhetik. Átutalásra nincs lehetőség. A belépők előre megválthatók a múzeum pénztárán kívül  a jegymester.hu webáruházban (saját nyomtatású jegyek), vagy a Ticket Express (eventim.hu) irodáiban ill. partnereinél.

Ruhatár

A kabátokat, csomagokat, hátizsákot és minden 30 x 40 x 20 cm-nél nagyobb táskát a ruhatárban kell elhelyezni. Erre a jegyvásárlást követően van lehetőség.

Múzeumi szabályok ismertetése

Kérjük, hívják fel a csoport tagjainak a figyelmét az alábbiakra:

  • legfeljebb 30 centiméterre közelíthetik meg a műtárgyakat;
  • étel és ital fogyasztása nem engedélyezett a kiállítóterekben;
  • a mobiltelefonokat tartsák lehalkítva;
  • fényképeket csak az állandó gyűjteményben lehet készíteni (vaku és fényképállvány használata nélkül), az időszaki kiállításokon nem.
Köszönjük az együttműködést!

A MÁV vonalain az intézményünkbe érkező diákcsoportok ingyenesen vehetik igénybe a vasúti szolgáltatásokat. Részletes tájékoztatást a MÁV-csoport honlapja nyújt erről.

Fogadónyilatkozat kitöltése.