En

Fontos tudnivalók

Fontos tudnivalók

Szolgáltatás foglalása

Tanuljunk szórakozva!

Múzeumpedagógia velünk!
A múzeumpedagógia célja a látogatók és a műalkotások közötti kapcsolat elmélyítése. Mindenkihez szólunk, minden korosztályt megszólítunk. Felhívjuk a figyelmet az összefüggésekre, beszélgetést kezdeményezünk, játékokat használunk és alkotásra ösztönzünk. Szeretnénk lebontani azokat a képzeletbeli falakat, amelyek akadályozzák a teremtőerő megtapasztalását. A szunnyadó készségek és képességek felszabadítása a célunk. Mindeközben azt is tudatosítjuk, hogy saját kreativitásunkhoz mások alkotásainak értő befogadásán és méltó megbecsülésén át vezet az út.

Múzeumpedagógia múzeumpedagógus nélkül?
Nem csak a múzeumpedagógussal lehet nagy utazásra indulni a galériában: az önálló felfedezést is bátorítjuk és segítjük! Az egymás között zajló eszmecserék és a szűk családi körben eltöltött játékos pillanatok legalább olyan fontosak, mint a tárlatvezetések és a foglalkozások. A lényeg, hogy keretbe foglaljuk, elmélyítsük és tartalmassá tegyük a kiállításon eltöltött időt.

GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK 

Mennyibe kerül a belépő a diákcsoportoknak?
Bármely közoktatási intézményből érkező magyar diákcsoportok
– az állandó kiállításokra 75 % kedvezményes belépőt válthatnak, melynek díja 800 Ft,
– az időszaki tárlatokra az életkor alapján járó 50%-os, illetve 15 diáktól 55%-os kedvezményes belépőt, tárlatvezetés rendelése esetén pedig 75%-os kedvezményes belépőt válthatnak,
– a pedagógusoknak díjtalan belépő jár.
A művészeti középfokú oktatási intézményből érkező diákcsoportok (kizárólag előre bejelentve)
– az állandó kiállításokat díjtalan belépővel,
– az időszaki tárlatokat 75%-os kedvezményes belépővel látogathatják,
– a pedagógusoknak díjtalan belépő jár.
A hazai művészetelméleti, képzőművészeti felsőfokú oktatás nappali tagozatos hallgatói és oktatói megfelelő igazolvány és/vagy igazolás bemutatásával egyéni, illetve előre bejelentett csoportos látogatás keretében
– az állandó kiállításokat díjtalan belépővel,
– az időszaki tárlatokat 75%-os kedvezményes belépővel látogathatják.
Aktuális időszaki kiállítások jegyárai >További kedvezmények a jogosultak szerint > 
  • Akkor is be kell jelentkezni a diákcsoporttal, ha nem kérek tárlatvezetést?
Igen, de csak 15 főtől. A tervezett látogatás előtt lehetőleg legalább egy héttel kérjük az előzetes bejelentkezést. Azt javasoljuk, hogy a regisztráció előtt ellenőrizd a múzeum (ill. egyes kiállítóterek) nyitvatartását a Látogatás címszó alatt vagy a láblécben. A bejelentkezés a fogadást visszaigazoló e-maillel együtt érvényes. Csak a honlapon szereplő, illetve e-mailben visszaigazolt árak (kedvezmények) és adatok a mérvadóak, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Amennyiben fogyatékkal élő személyek (is) vannak a csoportban – létszámtól függetlenül – kérjük, hogy e-mailben jelezd a látogatási szándékot az info@szepmuveszeti.hu címen.

Online regisztráció >

A regisztráció elmaradása nem zárja ki a látogatást, de a regisztrált csoportok és tárlatvezetésre érkezők a kiállításra való belépésnél előnyt élveznek a regisztráció nélkül érkező csoportokkal szemben.

  • Tarthatok múzeumi órát a diákjaimnak?
Igen, a pedagógusoknak engedélyezett, hogy az állandó kiállításokon múzeumi órát tartsanak. Tárlatvezetést és foglalkozást minden más esetben kizárólag a múzeum képzett tárlatvezetői tarthatnak. Amennyiben múzeumi órát tervezel, ebbéli szándékodat a csoport regisztrációja során jelezd felénk: Vendégelőadó kártyát kell igényelned.

Online regisztráció >

A Vendégelőadó kártyát csak az állandó kiállításokon lehet felhasználni, az időszaki kiállításokon nem.

  • Mi kell a vasúti kedvezményhez szükséges Fogadónyilatkozathoz?
A vidékről vasúttal érkező iskolai csoportok számára a MÁV kedvezményes utazást biztosít. Ennek igénybevételéhez a MÁV Fogadónyilatkozatot kér. A Fogadónyilatkozat igényét és az ahhoz szükséges adatokat a csoport regisztrációja végén lehet megadni.
  • Hogyan tudok tárlatvezetést/foglalkozást rendelni?
Kattints a foglalkozásokra, válaszd ki a csoportod számára megfelelőt és foglald le az időpontot!

Online regisztráció >

  • Vannak letölthető oktatási segédanyagok?
Igen, az oktatási segédanyagok a Digitális Múzeum címszó alatt találhatók.

Oktatási segédanyagok >

  • Hogyan tudok rákeresni műtárgyakra?
Van műtárgykereső a felső menüsorban, minden oldal alján, illetve a Gyűjtemények címszó alatt.

Műtárgykereső >

  • Hol tudok feliratkozni a múzeumi hírlevélre?
Minden oldal alján található információ a hírlevélről.

Hírlevél >


Amennyiben egyéb információra van szükséged, azt javasoljuk, hogy írj e-mailt. 
Ha megadod a telefonszámod, hamarosan kapcsolatba lépünk Veled.

ELÉRHETŐSÉGEINK

E-mail: muzeumpedagogia@szepmuveszeti.hu
(Ha megadod a telefonszámod, hamarosan visszahívunk.)
Telefon: +36 30 221 7565 (H-Cs 10:00-16:00, P 10:00-14:00)

 

Múzeumpedagógusok

Deme Edina

főosztályvezető

Meg kell nyílnom a látogatók előtt, hogy ők is megnyíljanak – vállalnom kell a véleményemet, hogy ők is el merjék mondani a gondolataikat.

Mácsay Krisztina

főosztályvezető-h.

Egy felcsillanó szempár, egy magasba lendülő kéz, egy egyetértő bólintás vagy akár egy kétkedő fejrázás – a célom az, hogy valamiféle reakciót váltsak ki azokból, akik bizalommal fordulnak hozzám a múzeumlátogatás során.

Mertus Ágnes

múzeumpedagógus

Ha túl keveset tudunk valamiről, könnyen azt gondolhatjuk róla, hogy unalmas, hiszen nem értjük, és nem tudjuk, hogyan közelíthető meg. A műalkotások világán keresztül titkos folyosókat nyitok meg a látogatók számára. Szeretném felébreszteni bennük a kíváncsiságot, hogy kedvük legyen egyedül is továbbmenni a megismerés útján.

Dembitz Gabriella

múzeumpedagógus

A múzeum egy kincstár. Az itt őrzött műtárgyak a múlt egy-egy pillanatáról mesélnek nekünk, letűnt korokba, kultúrákba utazhatunk a segítségükkel. Fontos számomra, hogy az utazás során megelevenedjenek ennek a múltnak a szereplői, a hétköznapi emberek is.

Záray Szilvia

múzeumpedagógus

Nekem az a legfontosabb, hogy a látogató kerüljön kapcsolatba a művészettel, túl a tetszik-vagy-nem-tetsziken próbálja meg azt felfedezni, kontextusba helyezni. Egy jó kérdés sok mindent elindíthat…

Marina Eszter

múzeumpedagógus

A múzeum egy hatalmas időgép. Ha kinyitjuk a kapuját, az ókortól a múlt századig barangolhatunk benne.
A jelenünkbe érkezve rádöbbenhetünk arra, hogy eleink is hozzánk hasonlóan élték az életüket, a velük történteket pedig művészetük különböző eszközeivel örökítették meg.
És mi a múzeumpedagógia? Nem más, mint az időgépet beindító gomb!

Cser Judit

múzeumpedagógus

Lehetőségem van arra, hogy egy végtelenül inspiráló közegben szerethetővé és egyben közelivé tegyem sok száz év művészetét. Számomra a múzeum egyszerre tudományos tér és játszótér.

Lovass Dóra

múzeumpedagógus

A tárlatvezetéseken és a foglalkozásokon – életkortól függetlenül – olyan szellemi kalandtúrára invitálom a résztvevőket, ahol az adott műtárgyról többféle nézetet, magyarázatot vagy véleményt mutatok be, annak érdekében, hogy beszélgetés, valódi eszmecsere alakuljon ki köztünk.

Zsombéki Blanka

múzeumpedagógus

A néma tárgyaknak olykor kell egy hang, ami elbeszéli a történetüket. Ezek a történetek soha nem teljesek, soha nem egészek, egy letűnt kor pillanatképei csupán mindarról, ahogyan elődeink éltek és gondolkodtak az őket körülvevő világról. A múzeumpedagógus feladata az, hogy megtalálja a közös hangot a régmúltban és a jelenben élő ember között.

Kevély Flóra