En

Főúri történetek

Főúri történetek

Mi jellemezte a 17. század végi főúri öltözeteket? Vajon megérte festőnek állni a barokk kori Magyarországon? Milyen körülmények között született II. Rákóczi Ferenc portréja? A magyarországi művészet barokk korszaka talán nem a legkedveltebb, pedig rengeteg érdekes történetet, és néhány igazi remekmű is kapcsolódik ehhez az időszakhoz.

Az alábbi oldalon összegyűjtöttük azokat a tartalmainkat, amelyek a 17. századi magyar barokk művészetével kapcsolatosak. Játékok, kvízek, rajzolós feladatok mellett videókat és útvonaltippeket is ajánlunk, hogy közelebb kerüljön a 17. századi udvari világához. Csatlakozzanak előre meghirdetett online tárlatvezetéseinkhez, vagy rendeljenek időpontot, hogy barátaikkal, családtagjaikkal közösen vegyenek részt egy igazi művészeti élményben.

A ZOOM platformon tartott online vezetés leginkább vetített prezentációra emlékeztet. Nem a kiállítótérből jelentkezünk be, de a rendelkezésünkre álló technológia segítségével az élő vezetések igazi közösségi élménnyé válnak.