En

Út a fáraó sírjáig

Ókori Egyiptom

Időtartam: Jelentkezési határidő: szept. 30.

Maximális létszám: 15 fő

Részvételi díj: Ingyenes

Izgalmas kalandra hívjuk a felfedezések iránt érdeklődő iskolai csapatokat. Milyen lehetett elsőként megpillantani egy fáraó sírját? Hogyan dolgozik egy régész? Hogyan jut el egy egyiptomi tárgy a múzeumba? Fedezzük fel közösen az ókori Egyiptom titokzatos világát.

Jelentkezési lap

A Szépművészeti Múzeum Egyiptomi Gyűjteménye és Múzeumpedagógiai Osztálya Út a fáraó sírjáig címmel online pályázatot hirdet az ókori Egyiptomi iránt érdeklődő diákcsoportok számára. A pályázati időszak 2020. október 19-től 2021. február 15-ig tart.

A pályázat három fordulója során a diákok megismerkednek azokkal az európai kutatókkal, akik elsőként léptek be az évezredekkel korábban lezárt egyiptomi királysírokba, és akiknek a felfedezései hatására nemcsak a múzeumok egyiptomi gyűjteményei jöttek létre, hanem a mai napig számos irodalmi mű és film is készül. A fordulók között egy hónap áll majd a csapatok rendelkezésére, hogy megoldják és visszaküldjék a feladatlapokat.

A pályázat lezárásaként a diákoknak kreatív feladatként saját forgatókönyv alapján egy maximum 5 perces kisfilmet kell beküldeniük, amelyet különböző, régészettel, az ókori Egyiptommal kapcsolatos, az 1900-as évek első évtizede alatt játszódó filmekből vágnak össze.

A fordulókra és a beküldött kisfilmre adott pontszámok összege alapján az első három helyezést elért csapatot ajándékcsomaggal jutalmazzuk. Az első helyezést elért csoportot ezen felül egy múzeumi kalandra is várjuk.

A pályázat további részleteit a pályázati szabályzat tartalmazza.

Korosztály: általános és középiskolák 5–9. osztályai

Csapatlétszám: maximum 15 fő

Részvételi díj: ingyenes

Jelentkezési határidő: 2020. szeptember 30.

További fontos tudnivalók

A Szépművészeti Múzeumban alapvetően kétféle tárlatvezetést kínálunk. A csoportos tárlatvezetéseket a 10 fős, vagy annál nagyobb csoportoknak javasoljuk és mindazoknak, akik szeretnék egy saját tárlatvezetővel bejárni állandó vagy időszaki kiállításaink egyikét. A csoportos tárlatvezetés díja 10.000,-Ft magyar, 16.000,-Ft idegen nyelven. Az időpontot a látogatók igényéhez igazítjuk, a foglalás pedig online űrlapunkon keresztül elérhető.

Az előre meghirdetett vezetésekhez bárki csatlakozhat, elsősorban a 10 főt számláló vagy annál kisebb csoportoknak éri meg a Jegymesteren vagy a helyszínen megváltani a belépőjegy mellé a kiegészítő jegyet (1.000,-Ft/fő). Az aktuális vezetések témáiról és időpontjairól itt nyújtunk tájékoztatást.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.