En

Szerzetesek, szentek és pénzváltók – A középkori vallás és mindennapok a képtárban

Európai művészet 1250-1600

Időtartam: 90 perc

Maximális létszám: 35 fő

Ár: 11.000,-Ft iskolai foglalkozás díja

Szerzetesek, szentek és pénzváltók. Vajon melyikük milyen gyakran jelenik meg a középkori művészetben? A középkorban beszélhetünk-e egyáltalán műkereskedelemről? Létezett-e a portré? Vajon mennyire hasonlít vagy különbözik a középkori élet a maitól? Milyen különbségeket és párhuzamokat találhatunk a két korszak között?

A tárlatnézés után a Román Csarnokban egy könnyed (azaz nem a lexikális tudást ellenőrző), élő társasjátékkal zárjuk a múzeumlátogatást.

A foglalkozás 60 perces és 90 perces változatban is elérhető. A 90 perces változathoz tartozik a társasjáték.

A középiskolások számára meghirdetett komplex programjainkon interaktív elemekkel gazdagítjuk a hagyományos ismeretátadást. A korosztálynak megfelelően kidolgozott fejtörők, játékok és csoportmunkán alapuló feladatok célja az idegennek vagy távolinak tartott középkori és reneszánsz művészet értő feldolgozása. Beszélgetést kezdeményezünk tehát, ahol nem a tényanyag felhalmozása, hanem az érdeklődés felkeltése és a gondolkodási, befogadási sémák bővítése a fontos.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30-221-75-65 telefonszámon.

 

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:
Nyilatkozat kitöltése

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:
Kitöltöm az űrlapot

További fontos tudnivalók

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.