En

Rubens a barokk művészet színpadán – BETELT!

Rubens és kora

Időtartam: 60 perc

Maximális létszám: 35 fő

Ár: 8.000,-Ft iskolai tárlatvezetés díja

– a 17. századi flamand festészet

Mi jellemzi a 17. századi mesterműveket? Milyen volt az élet Flandriában 400 évvel ezelőtt? A flamand festészet remekművein keresztül benyomásokat gyűjtünk a barokk festészet jellemzőiről –színpadiasság, dinamizmus, monumentalitás, vagy éppen érzékiség – és mindeközben ismerkedünk Rubens munkásságával és a kor arisztokratáinak ízlésével is.

Az általános iskola felső osztályai számára élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokat tartunk, amelyeknek során együtt gondolkodva lépünk be az egyes alkotások és tárgyi emlékek világába, értjük meg az egyes korszakok embereinek világképét, látásmódját, lehetőségeit, ízlését és a körülöttük levő világot. Mindezt kreatív feladatokkal fűszerezzük az élményszerű befogadás érdekében.

A középiskolások számára meghirdetett komplex programjainkon interaktív elemekkel gazdagítjuk a hagyományos ismeretátadást. A korosztálynak megfelelően kidolgozott fejtörők, játékok és csoportmunkán alapuló feladatok célja az idegennek vagy távolinak tartott középkori és reneszánsz művészet értő feldolgozása. Beszélgetést kezdeményezünk tehát, ahol nem a tényanyag felhalmozása, hanem az érdeklődés felkeltése és a gondolkodási, befogadási sémák bővítése a fontos.

Időpont foglalása

A múzeumpedagógiai szolgáltatásokon való részvételhez mindenképpen előzetes regisztráció szükséges. Csak azokat az időpont-foglalásokat tudjuk figyelembe venni, amelyeket legalább két héttel a kívánt időpontot megelőzően adtak le. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik a regisztrálót foglalásának rögzítéséről. További információ az időpontfoglalásról a +36/30-221-75-65 telefonszámon.

 

Fogadónyilatkozat

Óvodai vagy iskolai csoport utazási kedvezmény igénybevételi szándékát a következő nyilatkozat kitöltésével jelezheti:
Nyilatkozat kitöltése

Lefoglalom!

Online kitölthető lapunkon keresztül fogadjuk a jelentkezést múzeumpedagógiai szolgáltatásainkra:
Kitöltöm az űrlapot

További fontos tudnivalók

Időpont foglalási igényét tárlatvezetéseinkre, foglalkozásainkra és egyéb szolgáltatásainkra a regisztrációs űrlap kitöltésével jelezheti felénk. Munkatársaink ezután két munkanapon belül értesítik  foglalásának rögzítéséről. Amennyiben az űrlap kitöltése folyamán további kérdései merülnének fel, vagy a rendelkezésre álló opciók között nem találná az Önnek optimálisat, úgy azt az űrlapon a kitöltés végén jelezheti.

A bejelentkezés csak az e-mailen küldött visszaigazolással együtt érvényes. A visszaigazolásban szerepel a csoport és a látogatás minden rögzített adata a díjjal együtt. Csak a honlapon szereplő és e-mailben visszaigazolt árak és adatok mérvadók, szóbeli tájékoztatásra való hivatkozást nem tudunk elfogadni.

Kérjük, hogy a tárlatvezetés/foglalkozás kezdetének időpontja előtt legalább 15 perccel érkezzenek meg. Tárlatvezetőjük a megbeszélt időpont előtt 5 perccel fog megjelenni az információs pultnál. A földszinten várakozzanak a tárlatvezetőre úgy, hogy a csoport ne zavarja a többi látogatót a jegyvásárlásban, illetve mozgásban! A tárlatvezetés korábban kezdésére akkor sincs lehetőség, ha a csoport előbb érkezett. Kérjük szíves türelmüket!

A csoport késése esetén kérjük, hogy ezt telefonon mielőbb jelezzék az információs pultnak a (+36 1) 469 7788 telefonszámon. Legfeljebb 30 perces késést tudunk tolerálni, 30 perc késésen túl nem biztosítjuk a program megtartását. Ebben az esetben egy újabb időpont egyeztetése szükséges.

Kérjük, hogy az esetleges lemondást legkésőbb a látogatás előtti hétköznap 16 óráig jelezzék e-mailben a fenti elérhetőségeken.